dimecres, 15 de juliol del 2015

BROWNIE DE XOCOLATA.



INGREDIENTS:
150 grams de xocolata negra
150 grams de sucre
150 grams de mantega
60 grams de farina
20 grams de cacau en pols
4 ous ecològics
100 grams de nous
una beina de vainilla

Aquest és un dels pastissos estrella dels amants de la xocolata. Veureu que n'hi ha de molts tipus i amb varietat de complements. Avui, per començar he preferit fer un bàsic. Som-hi doncs...
Unteu el motlle amb mantega i cacau en pols en comptes de farina. Jo vaig utilitzar-ne un de 30x40 cm aproximadament perquè no quedés gaire alt.
Enceneu el forn a 200º.
Foneu la xocolata trossejada i la mantega a daus al microones. Barregeu bé amb una espàtula fins que s'incorporin bé els dos ingredients. 
Per altra banda, amb el batedor elèctric, bateu els ous sencers junt amb el sucre i la polpa de la beina de vainilla fins que augmenti de volum.
Com que la barreja de la xocolata i mantega ja s'haurà temperat, és el moment de barrejar-la amb els ous i remenar amb una espàtula.
Poc a poc aneu-li afegint els ingredients secs: la farina i el cacau en pols mentre aneu remenant amb molta cura de que no quedin grumolls. Incorporeu-hi les nous, en podeu deixar algunes per repartir per sobre si voleu. 
Poseu la massa en el motlle que teniu preparat i ja podeu enfornar durant uns vint minuts aproximadament.
És important que el deixeu refredar abans de desenmotllar per poder tallar-lo amb facilitat.
Aquest és un pastís que el podeu tenir preparat un dia per l'altre, crec que fins i tot millora amb el temps. No espereu que us quedi esponjós, ni que augmenti de volum, penseu que us quedarà ben humit i dens per dins i amb la típica crosteta per sobre. 

8 comentaris:

  1. És un dels millors pastissos que existeixen!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Boníssim, el brownie de xocolata!! aquest és un dels postres-esmorzars-berenars que no falla gairebé mai, oi? un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mmmmm i dinars-sopars? Boníssimmmm ;)

      Elimina
  3. Aquesta bomba m'encanta!! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja Marta de tant en tant està bé córrer el risc no? ;)
      Petons
      Anna

      Elimina
  4. Uf!!el brownie és espectacular!! I t'ha quedat molt i molt fotogènic, m'imagino que menjar-lo ha estat tot un gust!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja ha quedat fotogènic perquè està fet amb molt de carinyo ;) Menjar-lo només unamossegada, que per la dieta això no és gaire aconsellable que diguéssim jejeje
      Petons Anna :)

      Elimina