dilluns, 13 de juliol del 2015

EMPEDRAT AMB VINAGRETA DE TOMÀQUET I ALFÀBREGA.




INGREDIENTS: (4 racions)

per a l'empedrat:
400 grams de fesols del ganxet cuits
400 grams de bacallà dessalat
1 ceba tendra
2 tomàquets
1 cogombre
mig pebrot 
cogombres en vinagre, olives negres

per a la vinagreta:
2 tomàquets madurs
fulles d'alfàbrega
vinagre de vi, oli d'oliva, sal, pebre negre

Aquesta amanida estiuenca la podeu fer amb les hortalisses que més us agradin. En aquest cas jo hi he posat ceba, cogombre, pebrot i tomàquet. Les proporcions també les podeu variar segons què us agradi més o menys. 
A casa sempre utilitzem els fesols del ganxet, comprats directe a un pagès i cuits com feia la meva àvia. Si voleu saber com ho feia, visiteu el link Cassola de fesols del ganxet.
El més complicat d'aquesta recepta és coure els fesols, i per altra banda dessalar el bacallà (amb uns tres cops que li canvieu l'aigua en un dia el teniu a punt, però us recomano que l'aneu tastant fins que estigui al punt que us agradi).
Un cop tingueu els fesols cuits i el bacallà dessalat...
Prepareu la vinagreta amb els tomàquets madurs pelats, unes quatre fulles d'alfàbrega (sols per perfumar una mica és suficient) i un bon raig d'oli d'oliva. Tritureu-ho amb el túrmix i finalment rectifiqueu de sal, de vinagre i de pebre fins arribar al punt que us agradi. Reserveu-la.
Un cop tingueu aquests ingredients llestos, sols cal que peleu la ceba i la piqueu a bocins ben petits. Feu el mateix amb el tomàquet, el pebrot i el cogombre. Poseu en un recipient una base de fesols, a continuació el bacallà ben esqueixat, les verdures picades, els cogombres en vinagre i les olives. Afegiu unes cullerades de la vinagreta i remeneu bé. 
Ho podeu reservar a la nevera fins al moment de servir, obtindreu una amanida freda que passa molt bé i funciona perfectament com a primer plat. Bon profit, i bon estiu!


4 comentaris:

  1. Boníssim, l'empedrat! i amb aquesta vinagreta amb el toc d'alfàbrega ha d'estar encara millor!! m'ho anoto ;). Un petó guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per fer-lo un xic diferent està be...però ben poques coses necesita l'empedrat!!
      Petons guapa!
      Anna

      Elimina
  2. Mmmm...boníssim! la propera amanida de fesols ja sé com la faré!!
    Petons, Anna!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que et quedarà boníssima!!
      Petons
      Anna

      Elimina