dijous, 30 de juliol del 2015

ROTLLETS DE PLÀTAN I XOCOLATA.


INGREDIENTS: (4 rotllets)

1 full de pasta filo
2 plàtans madurs
gotes de xocolata
mantega

Tenia uns plàtans madurs rondant per la nevera i vaig provar de fer aquests rotllets que van resultar tenir molt d'èxit. Són molt fàcils de fer, ara ho veureu:
Escolliu uns plàtans ben madurs, talleu-los a daus ben petits. Barregeu-los amb un grapat de gotes de xocolata. Reserveu.
Agafeu una làmina de pasta filo i talleu-la verticalment en quatre trossos. Amb aquesta mida us quedaran uns rotllets petits. Pel meu gust és millor fer-los petits i més quantitat si voleu, ja que són més repartidors. Jo n'he preparat dos per persona amb una làmina de pasta.
Repartiu una cullerada generosa de plàtan i xocolata per sobre d'una de les bases. Doblegueu-ne cap a dins els laterals i enrotlleu com si féssiu un caneló. Mireu que la junta quedi a sota. Repetiu la operació amb la resta. Aquest pas ha de ser ràpid ja que la pasta absorvirà de seguida la humitat del plàtan i es podria trencar, així com també heu de ser ràpids en posar-los a la paella.
Poseu una paella al foc amb una culleradeta de postres de mantega. Poseu-hi els rotllets, de dos en dos, i aneu-los girant perquè es daurin uniformement. Ara la xocolata es fondrà i el plàtan agafarà temperatura.
Seguidament ja els podeu emplatar. Els podeu acompanyar d'una mica de xocolata o amb crema anglesa, fins i tot gelat de vainilla, el que més us agradi. Ja veureu que bons us quedaran!!

9 comentaris:

  1. Unes postres de luxe!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Ben fàcil i bones segur!! bon estiu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si...moltes gràcies Teresa, igualment ;)
      Anna

      Elimina
  3. Que dulce tan bueno.
    Un saludito

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Mijú, y bienvenida al blog ;)
      Anna

      Elimina
  4. Et pots creure que no he fet encara cap recepta dolça amb plàtan? M'agraden molt verds i no els suporto madurs! I com totes les receptes es fan amb plàtans madurs! Creus que aquesta pot quedar bé feta amb plàtan verd? Suposo que la textura no serà la mateixa. Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Deixa'm pensar Anna....potser seria una bona idea coure'ls una mica abans perquè al no ser madurs quedarien més forts i la textura no seria la mateixa. Jo hi posaria fins i tot una mica de sucre, però això depèn ja dels teus gustos. Si ho fas ja em diràs com t'ha anat. Petons
      Anna

      Elimina
    2. A veure si m'animo i ho provo! Ja t'explicaré. Moltes gràcies!

      Elimina