dimecres, 3 de setembre del 2014

FINANCIERS.


INGREDIENTS:

200 grs sucre glas
80 grs farina
110 grs ametlla en pols
4 clares d'ou
180 grs de mantega

Sabíeu que els financiers són un postre inventat el 1890 per una pastisseria francesa per ser consumits per financers i banquers a l'hora del tè sense embrutar-se les mans? Curiós orígen no? ... però anem per feina! 
Abans que res, començarem torrant la mantega. Per això la posarem en un cassó a foc fort, i no deixarem de remenar fins que agafi un color d'avellana torrada. La retirem del foc i la colem. Heu d'evitar passar-vos d'aquest punt ja que canvia molt de gust. La deixem refredar-se fins que arribi a una tempreatura ambient.

Primer que tot, batem les clares a punt de neu. Seguidament hi afegim el sucre glas tamisat i anem remenant el mínim possible fins que quedi incorporat. 

Hem d'intentar que no se'ns baixin les clares, així ens quedaran més esponjosos. Afegim la farina tamisada i després l'ametlla en pols poc a poc, deixant per l'últim lloc la mantega fosa.

Quan ho tinguem tot ben incorporat ja ho podem posar en motlles individuals de silicona. No cal omplir-los fins dalt, penseu que els financers omplen bastant i acostumen a fer 2 cm màxim.

Tot i que ja són prou bons de per si, podeu fer-los variats posant unes ametlles laminades per sobre o fins i tot barrejant una mica de cacau en pols amb la massa.
Ho posem al forn prèviament escalfat a 180º uns 15 minuts (cada forn és diferent), els podeu punxar per saber si estan fets o no.

Deixeu refredar i desenmotlleu.

Espero que us hagin agradat, ja em direu què us han semblat.






2 comentaris:

  1. Doncs us han quedat la mar de be, m'alegro que us hagi agradat. Una abraçada. Yolanda.

    ResponElimina
  2. Gràcies pel comentari Yolanda, la veritat és que estan bonsíssims, amb el gustet de la mantega torrada, genial!!

    ResponElimina