INGREDIENTS:
per a la coca:
150 cc de llet
80 grams de sucre
50 grams de mantega
3 ous
50 grams de llevat de pa
500 grams de farina de força
400 grams de crema pastissera
20 cireres confitades
100 grams d'ametlles filetejades
100 grams d'ametlles filetejades
ratlladura d'una llimona i una taronja
sucre, sal, 1 rovell per pintar-la
per a la crema:
1/4 litre de llet sencera ecològica
2 rovells d'ous (núm. 0)
100 grs sucre
2 cullerades de maicena
Amb aquestes quantitats us quedarà una coca de la mida de la safata de forn. Dir el número de racions és arriscar-se, ja que queda tant bona que segur que m'equivocaria! Som-hi!!
Desfeu el llevat amb la llet tèbia. Afegiu-hi la farina tamisada, el sucre, la mantega pomada, un polsim de sal i els ous. Treballeu-ho amb les varetes arrissades del batedor elèctric uns 10 minuts fins que la pasta agafi consistència. Quan costi de treballar traieu-la i acabeu-la d'amassar amb les mans. Afegiu-hi les ratlladures de llimona i taronja.
Feu un bola, empolsimeu-la amb farina i poseu-la dins un recipient fondo, tapeu-la amb un drap i deixeu-la fermentar una hora aproximadament, en un ambient una mica càlid fins que dobli el seu volum.
sucre, sal, 1 rovell per pintar-la
per a la crema:
1/4 litre de llet sencera ecològica
2 rovells d'ous (núm. 0)
100 grs sucre
2 cullerades de maicena
Amb aquestes quantitats us quedarà una coca de la mida de la safata de forn. Dir el número de racions és arriscar-se, ja que queda tant bona que segur que m'equivocaria! Som-hi!!
Desfeu el llevat amb la llet tèbia. Afegiu-hi la farina tamisada, el sucre, la mantega pomada, un polsim de sal i els ous. Treballeu-ho amb les varetes arrissades del batedor elèctric uns 10 minuts fins que la pasta agafi consistència. Quan costi de treballar traieu-la i acabeu-la d'amassar amb les mans. Afegiu-hi les ratlladures de llimona i taronja.
Feu un bola, empolsimeu-la amb farina i poseu-la dins un recipient fondo, tapeu-la amb un drap i deixeu-la fermentar una hora aproximadament, en un ambient una mica càlid fins que dobli el seu volum.
Mentrestant podeu fer la crema pastissera. Si cliqueu el link us explico com fer-la en un post que vaig fer fa temps. És la mateixa només que li he tret un rovell perquè no fos tant espessa.
Transcorregut el temps de fermentació de la coca, torneu-la a amassar durant dos minuts i estireu la pasta sobre el marbre enfarinat amb un corró i doneu-li forma de coca. Poseu-la en una safata pel forn sobre un paper vegetal, pinteu-la amb un rovell d'ou i repartiu-hi la crema amb l'ajuda d'una mànega pastissera.
Transcorregut el temps de fermentació de la coca, torneu-la a amassar durant dos minuts i estireu la pasta sobre el marbre enfarinat amb un corró i doneu-li forma de coca. Poseu-la en una safata pel forn sobre un paper vegetal, pinteu-la amb un rovell d'ou i repartiu-hi la crema amb l'ajuda d'una mànega pastissera.
Col.loqueu-li les cireres i l'ametlla filetejada. Finalment repartiu-hi un bon grapat de sucre per sobre. Un cop la tingueu muntada, deixeu-la que torni a fermentar una hora aproximadament, fins que hagi augmentat el seu volum.
Preescalfeu el forn a 180º mentre espereu que fermenti.
Jo li vaig posar cireres perquè a casa no som gaire de la fruita confitada però hi podeu posar el que vulgueu.
Enforneu-la a 180º durant 15 minuts, tot i que cada forn té el seu punt. Quan vegeu que es va començant a torrar, ja la podeu retirar. Deixeu-la refredar i ja la teniu a punt per a poder-la gaudir.
Enforneu-la a 180º durant 15 minuts, tot i que cada forn té el seu punt. Quan vegeu que es va començant a torrar, ja la podeu retirar. Deixeu-la refredar i ja la teniu a punt per a poder-la gaudir.
Si la feu, és millor consumir-la el mateix dia perquè conservi la seva textura esponjosa.
I bona revetlla!!
Anna es veu absolutament professional!! Molt xula i boníssima!!
ResponEliminaMoltes gràcies Dolors. Estava per llepar-se els dits!
EliminaPetons
Anna
Aquesta coca es de les que més m'agraden! Que passeu bona revetlla! Marta
ResponEliminaA nosaltres també Marta, no falla mai! Bona revetlla per a tu també. Una abraçada
EliminaAnna
De ben segur que vau tenir un St Joan perfecte amb aquesta coca!!!
ResponEliminaPetonets!
Olga
Va volar Olga ;)
EliminaPetons
Anna