INGREDIENTS:
500 grams de farina
300 grams de mantega
175 grams de sucre glass
2 ous
mitja culleradeta de cafè de sal
25 grams de sucre vainillat
Amb aquesta recepta obtindreu la massa per a fer unes galetes ideals per acompanyar el tè o cafè. A partir d'ella, la podeu complementar amb fruita confitada, sucre glass, ametlla picada, xocolata o el que més us agradi.
El dia que vulgueu fer aquest tipus de galetes, heu de ser previsors i treure la mantega i els ous una estona abans per a que estiguin a temperatura ambient.
Per començar, poseu en un bol la mantega, els ous, el sucre, la sal i el sucre vainillat. Amasseu-ho amb les mans o amb un batedor elèctric a poca velocitat per a que no s'agiti molt la massa.
Un cop ho tingueu tot barrejat, afegiu-hi la farina poc a poc mentre aneu amassant amb les mans. Aquest pas si que és imprescindible fer-lo manualment.
Quan se us desenganxi dels dits, formeu una bola, tapeu-la amb paper film i deixeu que reposi a la nevera durant mitja hora.
Passat aquest temps, ja podeu encendre el forn a 180º mentre prepareu les galetes.
Espolseu amb farina el marbre de la cuina i poseu-hi a sobre una porció de la massa. Amb l'ajuda del corró aplaneu-la i deixeu-la d'un gruix d'uns 4 mil-límetres, i retalleu-les amb l'ajuda d'uns motlles de diferents formes. Si les voleu decorar, ara és el moment. Un consell: si hi voleu enganxar trossos de fruits secs us recomano pintar-les amb ou batut per a que s'hi adhereixin millor.
Poseu-les a la safata del forn sobre un paper vegetal i ja les podeu enfornar. Jo ho vaig fer durant uns 10 minuts a 180º, però el temps variarà en funció de cada forn. L'únic que heu de vigilar és que no us quedin molt torrades, és millor foc lent i que es vagin fent poc a poc.
Quan les tregueu del forn, deixeu-les refredar i ja estaran llestes per a menjar. Ja veureu que bones us quedaran!!
Davant d'aquestes galetes no cal dir res...només una darrera l'altre
ResponEliminaPtnts
Dolça
I fins que s'acabin! ;)
EliminaT'han quedat fantàstiques! quin goig que fan!!
ResponEliminaMoltes gràcies Teresa. No ho sembla però són molt agraïdes de fer i fàcils de manipular, amb carinyo sempre queden be ;)
EliminaUna abraçada
Anna
Fan una pinta espectacular! Queden precioses!
ResponEliminaMarta
Moltes gràcies Marta, encara millor és el gust! ;)
EliminaPetons guapa!
Anna
Què boniques i perfectes!!! Una safata de pastisseria.......
ResponEliminaPetonets,
Olga
Moltes gràcies Olga. La pròxima les faré amb mànega pastissera a veure què tal.
EliminaPetons
Anna