dijous, 18 de setembre del 2014

FLAPJACKS.




INGREDIENTS:
140 grs de mantega
140 grs de sucre morè
2 cullerades de mel
175 grs de flocs de civada
175 grs de fruits secs

Aquestes barretes de civada són una excel.ent manera de començar el dia amb molta energia, ja que produeixen una aportació de calories força alta. Molt recomanables per a esportistes i gent amb un desgast físic elevat. Anem per feina!!

Preescalfem el foc a 180º.

En una cassola, a foc lent, hi posem la mantega, el sucre morè i la mel. Anem remenant fins que tot es dissolgui i es fongui el sucre.

Retirem del foc i afegim els flocs de civada i els fruits secs. No he anomenat cap fruit sec en concret perquè hi podeu posar el que més us agradi o el que tingueu per casa. Jo en aquest cas hi he posat nous, panses i fruita confitada tallat tot ben petit. Dóna molt bon resultat barrejar diferents tipus de fruits secs.

Seguim. Remenem bé fins que es barregin els ingredients. Folrem una safata de forn (de 30x30 aproximadament) amb paper vegetal, i hi escampem la massa de manera que quedi uniforme, amb una espàtula podem apretar lleugerament i així ens assegurem que tingui el mateix gruix a tot arreu i que arribi a les vores. Penseu que aquesta massa no puja, així que ens quedarà d'un centímetre i mig aproximadament.

Enfornem durant uns vint minuts. Com que cada forn és diferent, més que ajustarse al temps que us dic, recomano controlar visualment l'aspecte i no deixar que es torri gaire ja que canvia força el gust. Prefereixo quedar-me curta a massa torrat.

Un cop tret del forn, ho deixem refredar, i finalment ja podeu fer-ne les porcions rectangulars amb un bon ganivet. Si retalleu primer les vores, us serà més fàcil de desenganxar del paper.

Solen durar en perfectes condicions uns quatre dies si els guardeu tancants hermèticament , però també els podeu congelar embolicats individualment amb paper vegetal i una hora abans de consumir els deixeu descongelar a temperatura ambient.

Espero que us hagin quedat bé i us agradin!


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada