dilluns, 8 de juny del 2015

ROTLLETS DE PASTA FILO I VERDURETES.


INGREDIENTS: (8 rotllets)

2 fulls de pasta filo
1 carbassó
1 ceba tendra
3 fulles de col
2 pastanagues
2 ous ecològics
sal, oli, pebre, sèsam cru, tamari

La pasta filo consisteix en una sèrie de làmines de massa tant primes com el paper de fumar, que es poden sobreposar i recorden a la pasta de full. Té multitud d'usos, tant dolços com salats, i el seu orígen és a l'antiga Àsia Menor.
És fàcil de trobar a les grans superfícies. Van vàries fulles en un paquet. Com que és molt delicada i s'asseca amb facilitat, podeu fer-ne paquets més petits i guardar-la al congelador o a la nevera. Jo no sóc molt partidària del congelador, així que quan la compro faig vàries receptes per gastarla i llestos, a més dóna molt de joc.
Avui he preparat aquesta mena de rotllets amb verduretes del temps. 
Per fer-ho, primer que tot he netejat i tallat les verdures en forma de palets tipus juliana. Les he saltejat a la paella amb poc oli, i quan ja estaven gairebé cuites, li he afegit els ous, les he salpebrat i li he posat unes gotes de tamari (té el gust més intens) o salsa de soja, una remenadeta i llestos. Penseu que després aquestes verdures van al forn, així que prefereixo deixar-les una mica crues.
Per altra banda, he encès el forn a 180º i he tallat els fulls de pasta filo. Aquest pas ha de ser el més lleuger possible perquè la pasta no s'estovi i es trenquin els rotllets. I  sigueu ràpids també en guardar els fulls que no heu utilitzat ben protegits i a la nevera perquè no s'assequin.
He tallat verticalment cada un dels fulls amb un ganivet afilat, de manera que m'han sortit vuit porcions. A cada una d'elles hi he escampat una bona cullerada de verduretes deixant uns dos centímetres de marge als laterals que he doblegat cap a dins per tal de que el farcit no s'escampés. Fet això, els he cargolat com si fóssin canelons i els he posat a una safata pel forn, amb un raig d'oli per sobre i unes quantes de llavors de sèsam cru.
He enfornat els rotllets i quan he vist que estaven dauradets els he retirat. Si voleu també els podeu fer fregits, no queden tant cruixents i porten moltes més calories, per això jo m'he decidit a fer-los al forn.
Acompanyar els rotllets amb una amanida és una bona opció tot i que els podeu utilitzar com a plat principal si voleu. Bon profit!! ;)


8 comentaris:

  1. Val la pena preparar-los a casa!! així saps el què porten! i són molt més bons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I els fas al teu gust. Com a casa res, Teresa ;)
      Una abraççada
      Anna

      Elimina
  2. Estic descobrint que la soja li dóna un punt molt bo a les verdures! Així els més contraris a menjar verdures perquè les troben insípides, ja no tenen excuses! I la presentació en rotlles de pasta filo encara fa les verdures més abellidores!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot és qüestió de disfressar-les una mica Anna. A casa però, no ens cal perquè ens encanten!
      Petons
      Anna

      Elimina
  3. Són boníssims fets amb filo i al forn, no fa massa vaig fer-ne uns de primavera i he de repetir-los! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Eva, i hi pots posar les verdures que més t'agradin, o les de temporada. Per descomptat, forn! ;)
      Ptnets
      Anna

      Elimina
  4. MMmmmm....han de ser boníssims! M'encanten les verdures saltejades i que quedin cruetes. El fet de que siguin fets al forn....de 10!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que fregits quedaven més tovets, i a part que engreixen molt més, per això no em va costar gens decidir-me. I jo, com ju, les verdures cruetes, així no acaben de perdre tots els seus nutrients.
      Ptnets
      Anna

      Elimina