INGREDIENTS:
1 kilo d'albercocs madurs
350 grams de sucre blanc
250 grams de sucre morè
1 llimona
Sobreproducció d'albercocs a l'hort, i a sobre, tots vénen gairebé alhora!! Així que per una banda n'he fet suc, i per l'altra aquesta melmelada.
Aquesta tarda hem collit els albercocs més madurs, els altres els hem reservat per altres receptes que us explicaré més endavant. Per fer la melmelada, heu de seguir aquests passos, veureu que és ben fàcil:
Renteu els albercocs i partiu-los per la meitat per tal de retirar-ne el pinyol.
Poseu-los en una olla junt amb el sucre. Jo n'he posat uns 200 grams menys del normal i crec que ja és suficient perquè eren molt madurs i perquè el gust dolç no acabi predominant massa. Per cert, com que se m'ha acabat el sucre blanc li he posat de morè i ha quedat igual de bé, amb un coloret molt maco.
Un cop ho tingueu a punt, poseu-ho a coure, a foc suau, que es vagi desfent el sucre poc a poc i la fruita vagi deixat el suc. Se us tornarà líquid, no us espanteu, sols cal que aneu remenant de tant en tant.
Se m'ha oblidat de ficar-hi el suc de llimona!! Ara li podeu posar si voleu. La seva funció és fer que la melmelada quedi més espessa i gelatinosa pel seu alt contingut en pectina.
Passada mitja horeta aproximadament pugeu una mica la temperatura del foc, ara cal que l'aigua sobrant es vagi evaporant poc a poc. Sobretot no us oblideu de remenar de tant en tant.
Quan vegeu que ha agafat un color més torradet, passats uns 30 minuts aproximadament ja ho podeu retirar del foc. Penseu que un cop freda, la melmelada s'espesseix molt. Si us agrada ben fina, la podeu passar pel túrmix. Jo no ho faig perquè els albercocs ja queden suficientment desfets.
Un cop freda, podeu posar-la en pots de vidre ben nets i sobretot ben tancats.
Si la deixeu reposar uns dies els ingredients s'unificaran i serà més bona...això si és que podeu esperar a tastar-la! ;)
Tinc bastants albercocs!!! Faré la teva recepta de melmelada!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
No saps lo bé que va quan et surten els albercocs per les orelles Olga! I si algun cop he de fer un detal...què millor!!
EliminaPetons
Anna
Una estupenda mermelada así siempre es bien recibida¡
ResponEliminapeto
Gracias Miquel, y es una buena manera de que no se estropeen las frutas del hierto ;)
EliminaUn abrazo
Anna
Perfecta esa mermelada, a mi me encanta !!
ResponEliminaPetons
Muchas gracias Raquel, reconozco que tambien es mi preferida, aunque me gustan todas, pero si tengo que escoger.... ;)
EliminaUn abrazo y bienvenida a mi blog
Anna
Aquest hort teu és una mina!! ja m'agradaria a mi tenir un albercoquer, és una de les melmelades que més m'agrada! Un petó!
ResponEliminaGràcies Eva! L'hort és una mina, però el pagès, el meu pare, també ;) que sense la seva dedicació no seria el mateix. A casa li donem molt de valor.
EliminaPetons guapa.
Anna