diumenge, 21 de setembre del 2014

CROQUETES DE TROMPETES DE LA MORT.





INGREDIENTS:

50 grs trompetes de la mort seques
2 cebes
125 g de farina
80 grs de mantega
400 ml de llet
nou moscada, pebre, sal
per arrebossar: 2 ous, pa ratllat, farina integral

Les trompetes de la mort són un bolet que sempre m'ha cridat l'atenció, tant per la seva forma com pel seu nom, són tot misteri. Per això he volgut provar de fer-ne croquetes, i la veritat els resultats han sigut excel.lents. A continuació us ho explico:
Com que encara no estem en temporada, he utilitzat les trompetes seques, uns 50 grams aproximadament, posades en remull durant mitja hora fins que han quedat ben hidratades i han augmentat de volum gairebé el doble.
Mentrestant, he pelat i picat la ceba a trossos ben petits, i l'he posada a sofregir, amb poc foc i anar fent.
He escorregut les trompetes, reservant l'aigua per després, les he picat ben fines, i quan la ceba ha estat cuita les hi he afegit i les he deixat coent-se uns cinc minuts més.
En un cassó, a banda, he fet la beixamel. A foc lent he desfet la mantega, li he afegit la farina per a que es vagi torrant sense parar de remenar i finalment la llet ben calenta. Sal, pebre i nou moscada ( m'agrada utilitzarla en abundància perquè li dóna molt d'aroma). He remenat fins que s'ha dissolt la farina i he afegit la beixamel al sofregit. Com que m'ha faltat una mica de líquid li he afegit l'aigua on hem remullat les trompetes, que li ha donat molt de sabor i també color.
He seguit remenant fins que la mescla s'ha espessit més i ha agafat una bona consistència per fer les boles (tenint en compte que s'espesseix molt més quan es refreda). He posat la pasta en una safata i l'he deixat refredar per posar-la després a la nevera. És ideal deixar-la un dia per altre, però també les podeu fer quan estiguin ben fredes. És aconsellable tapar-la amb paper film per a que no es faci una "crosta" per sobre quan s'arrefredi, però si se us oblida, tampoc passa res.
Abans de fregir-les, m'agrada ordenar el taullel i em preparo tres plats. El primer amb farina (utilitzo la integral), un segon amb ou batut, i el tercer amb pa ratllat. Una paella petita amb força oli calent, i ja està tot a punt!
Agafo una porció amb una cullera sopera, li dóno la forma de la croqueta i la passo primer per farina, després per l'ou i finalment pel pa. L'acabo de modelar i cap a la paella, ben rosseta banda i banda, la trec i la poso sobre paper absorvent. Millor menjar-les acabades de fer, són molt més cruixents.
Com que en sortiran moltes, i el procediment és força laboriós, les congelo sense fregir, sols arrebossades, i el dia que les vull fer les fregeixo sense que es descongelin. La veritat és que és molt còmode tenir-ne sempre al congelador.
Bé doncs espero que us hagi agradat la recepta i que us animeu a fer-les, estic oberta a que m'expliqueu com ha anat la experiència! :)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada