diumenge, 21 de juny del 2015

COCA DE DE SANT JOAN AMB CREMA I CIRERES.



INGREDIENTS:
per a la coca:
150 cc de llet
80 grams de sucre
50 g
rams de mantega
3 ous
50 g
rams de llevat de pa
500 g
rams de farina de força
400 g
rams de crema pastissera
20 cireres confitades
100 g
rams d'ametlles filetejades
ratlladura d'una llimona i una taronja
sucre,  sal, 1 rovell per pintar-la

per a la crema:
1/4 litre de llet sencera ecològica
2 rovells d'ous (núm. 0)
100 grs sucre
2 cullerades de maicena

Amb aquestes quantitats us quedarà una coca de la mida de la safata de forn. Dir el número de racions és arriscar-se, ja que queda tant bona que segur que m'equivocaria! Som-hi!!
Desfeu el llevat amb la llet tèbia. Afegiu-hi la farina tamisada, el sucre, la mantega pomada, un polsim de sal i els ous. Treballeu-ho amb les varetes arrissades del batedor elèctric uns 10 minuts fins que la pasta agafi consistència. Quan costi de treballar traieu-la i acabeu-la d'amassar amb les mans. Afegiu-hi les ratlladures de llimona i taronja.
Feu un bola, empolsimeu-la amb farina i poseu-la dins un recipient fondo, tapeu-la amb un drap i deixeu-la fermentar una hora aproximadament, en un ambient una mica càlid fins que dobli el seu volum.
Mentrestant podeu fer la crema pastissera. Si cliqueu el link us explico com fer-la en un post que vaig fer fa temps. És la mateixa només que li he tret un rovell perquè no fos tant espessa.
Transcorregut el temps de fermentació de la coca, torneu-la a amassar durant dos minuts i estireu la pasta sobre el marbre enfarinat amb un corró i doneu-li forma de coca. 
Poseu-la en una safata pel forn sobre un paper vegetal, pinteu-la amb un rovell d'ou i repartiu-hi la crema amb l'ajuda d'una mànega pastissera. 
Col.loqueu-li les cireres i l'ametlla filetejada. Finalment repartiu-hi un bon grapat de sucre per sobre. Un cop la tingueu muntada, deixeu-la que torni a fermentar una hora aproximadament, fins que hagi augmentat el seu volum.
Preescalfeu el forn a 180º mentre espereu que fermenti.
Jo li vaig posar cireres perquè a casa no som gaire de la fruita confitada però hi podeu posar el que vulgueu.
Enforneu-la a 180º durant 15 minuts, tot i que cada forn té el seu punt. Quan vegeu que es va començant a torrar, ja la podeu retirar. Deixeu-la refredar i ja la teniu a punt per a poder-la gaudir. 
Si la feu, és millor consumir-la el mateix dia perquè conservi la seva textura esponjosa.
I bona revetlla!! 




6 comentaris:

  1. Anna es veu absolutament professional!! Molt xula i boníssima!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Dolors. Estava per llepar-se els dits!
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Aquesta coca es de les que més m'agraden! Que passeu bona revetlla! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres també Marta, no falla mai! Bona revetlla per a tu també. Una abraçada
      Anna

      Elimina
  3. De ben segur que vau tenir un St Joan perfecte amb aquesta coca!!!
    Petonets!
    Olga

    ResponElimina