dimarts, 12 de maig del 2015

PASTÍS D'ANIVERSARI DE LLIMONA.


INGREDIENTS:


un pa de pessic d'uns 22 cms
pel farcit: 400 grams de mascarpone 
50 grams de sucre 
300 ml de nata per muntar
2 llimones ratllades
per l'almívar: suc de tres llimones
sucre


Aquest pastís el vaig fer per l'aniversari de la meva mare perquè vaig pensar que li faria molta il.lusió. A l'hort tenim moltes llimones i què millor que fer-les servir per fer un bon pastís? A més, després d'un dinar una mica copiós el gust una mica àcid fa que a tothom li vingui de gust tastar-ne un trosset, i la veritat és que va ser un èxit! 
Volia fer-li alguna foto de com era per dins, però la veritat és que va volar tant ràpid que no em va donar temps!!
Així que us hauré d'explicar com era :)
Es tracta d'un pa de pessic banyat amb almívar de llimona i farcit amb crema de mascarpone i llimona.
Podeu utilitzar la recepta de pa de pessic que vosaltres vulgueu, si voleu fer servir la meva sols heu de clicar sobre el link.
Després podeu fer el farcit del pastís: En un bol poseu-hi el mascarpone, el sucre i la pell de llimona i bateu-ho fins que es barregi tot bé. Afegiu-hi la nata i munteu la barreja fins que quedi una textura bastant forta. Reserveu-ho a la nevera.
Ara podeu fer l'almívar amb el suc de tres llimones. Peseu-lo, i afegiu-hi la mateixa quantitat de sucre. Poseu la barreja en un cassó al foc i aneu remenant. Quan arrenqui el bull veureu que es va tornant transparent. En aquest moment ja teniu l'almívar a punt. Deixeu-lo refredar.
Mentrestant, podeu tallar el pastís amb un bon ganivet o una lira, que us anirà molt bé. Jo en vaig fer tres capes iguals, o sigui que van quedar tres pisos de pa de pessic i dos de crema de mascarpone.
Per al muntatge, ho acostumo a fer directament sobre la blonda i uns trossos de paper vegetal (que eviten que el pastís toqui directament sobre la blonda) que retiro un cop decorat. D'aquesta manera gairebé no l'he de manipular.
Col.loqueu la primera base de pa de pessic, pinteu-la amb l'almívar amb l'ajuda d'un pinzell de silicona. És important que sigueu generosos amb l'amívar, ja que l'acidesa de la llimona li dóna molta vida i és un bon contrapunt amb el gust del formatge i la nata, que són més empalagosos. Si convé pinteu-les per les dues cares. Repartiu-hi una part de la crema per sobre de manera que quedi ben igualada. Poseu-hi la segona capa de pa de pessic i pressioneu una mica. Torneu a pintar amb l'almívar, i torneu a escampar la crema de formatge. Ja per acabar col.loqueu la última làmina de pa de pessic i pinteu-la.
Un cop teniu el pastís muntat us podeu ajudar amb una espàtula per reomplir amb la crema de formatge tots els laterals i els aneu igualant amb molta cura.
Poseu la crema de formatge que us hagi sobrat en una mànega pastissera amb boquilla estrellada (jo li vaig posar unes gotes de colorant groc per a donar-li un toc de color) i repartiu-la per la superfície del pastís.
Retireu el paper vegetal de sota amb molta cura, i ja teniu el pastís enllestit. Guardeu-lo a la nevera unes hores per que agafi cos i vagi agafant la humitat de l'almívar.
Sembla complicat però no ho és, i ja veureu com el resultat és deliciós!

Per fer-lo, m'he inspirant amb el pastís de llimona de Com a casa, res, visiteu-los!!

6 comentaris:

  1. Un pastís deliciós!!! I molt refrescant!!! T'ha quedat una decoració molt bonica......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga! Està fet amb molt de carinyo :)
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Sóc fan de les postres amb llimona, com tu dius són més refrescants i una mica més lleugeres, oi? a més t'ha quedat una decoració preciosa! un petó!

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies Eva! A la pròxima miraré de substituir el mascarpone per algun altre tipus de formatge, a veure què tal.
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  4. Xulo, xulo...i amb llimones de l'hort...ha de ser espectacular!!!

    ResponElimina