dissabte, 2 de maig del 2015

CRUMBLE DE POMA I CASTANYA.




INGREDIENTS: (6 racions)
6 pomes tipus reineta
100 grams de mantega
150 grams de farina
50 grams de farina de castanya
75 grams de sucre morè
1 culleradeta de canyella en pols

Aquest és un postre deliciós que permet moltes variacions, ja sigui en la fruita utilitzada com en els ingredients de la crosta. Avui comencem pel més bàsic. Bé reconec que el més bàsic és sense la farina de castanya, aquest ingredient li he afegit pel meu compte ;)


Si us fixeu en la majoria de receptes d'aquest postre, s'acostuma a fer amb la poma ja cuita, tipus compota, afegint-hi aigua i sucre. Personalment com que sempre intento reduir les quantitats de sucre, l'he fet directament, amb la poma crua i sense el sucre, crec que la fruita ja és prou dolça de per si i no cal pas dissimular el seu gust amb sucre.

Una altra opció és coure-la prèviament sense sucre i seguir la recepta habitual...en fi, jo us explico com l'he fet i ja està!

Així doncs he començat encenent el forn a 180º.

En un recipient he posat tots els ingredients (menys les pomes) i els he barrejat amb els dits. La mantega és important que estigui freda, i millor que no ho manipuleu gaire perquè agafarà temperatura i us quedarà la pasta feta un bola en comptes de quedar a terrossets. Si veieu que us passa això, reserveu-la a la nevera una estona i ja la podeu tornar a manipular.

Un cop he tingut els ingredients barrejats els he guardat a la nevera mentre pelava les pomes. Es poden laminar o bé fer a bocins d'un centímetre aproximadament, com he fet jo. Les he col.locat en recipients individuals com el que veieu a la foto i els he cobert amb la barreja que hem preparat abans, repartint-la bé perquè cobreixi tota la superfície.

L'he ficat al forn a temperatura baixa, uns 180º per a que la poma es cogui en la seva totalitat i la crosta no es cremi. Quan la superície estava daurada (uns 40 minuts, 15 si l'heu fet amb la poma cuita), l'he retirat del forn.

Hi ha qui prefereix menjar-lo calent i acompanyat de gelat de vainilla, una crema anglesa freda, o simplement una mica de nata perquè diuen que el contrast de fred i calent li dóna molt de joc. Per altra banda hi ha qui ho prefereix fred...així que vosaltres mateixos. A disfrutar-lo!




4 comentaris:

  1. No he preparat mai un crumble.....em té encuriosida!!!
    M'ha agradat molt la teva presentació!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga! Jo tampoc ho havia fet i resulta que és molt fàcil i boníssim! I permet fer-ne moltes variacions ja sigui amb la fruita com amb la crosta, te'l recomano!
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Jo tampoc n'he fet mai, però si que l'he provat dos cops a Anglaterra i m'encanta!! molt bona idea reduir el sucre, segur que està boníssim igualment! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eva, ara començare a fer provatures de les meves jeje
      Petons
      Anna

      Elimina