INGREDIENTS:
125 grs de llet
125 grs d'aigua
110 grs de mantega
150 grs de farina blanca
3 ous
1 culleradeta de matafaluga
2 plàtans madurs
polsim de sal
sucre per rebossar
Retirem del foc i ho deixem refredar una mica. Poc a poc hi anem afegint els ous un a un i sense parar de remenar fins que ens quedi una massa consistent i homogènea.
La deixem que es refredi una mica mentre pelem i tallem a daus petits els plàtans, que incorporarem a la mescla que estava reposant i barrejarem amb una espàtula. Escolliu uns plàtans ben madurs, els meus no ho eren prou i no es notava prou el gust.
Penseu que al afegir-hi la fruita eviteu que quedin tant bufats com estem acostumats. Com més quantitat de fruita hi poseu, menys bufats us quedaran.
Posem al foc una paella ben plena d'oli per a que es vagi escalfant. Amb l'ajuda d'una mànega pastissera o unes culleretes de postre, fem petites porcions que anem tirant a la paella amb l'oli no molt calent.
Quan estiguin daurats, els traiem i els deixem reposar sobre un paper de cuina per a que absorveixi l'oli sobrant, i finalment abans que s'arrefredin els arrebossem amb sucre.
Quan estiguin daurats, els traiem i els deixem reposar sobre un paper de cuina per a que absorveixi l'oli sobrant, i finalment abans que s'arrefredin els arrebossem amb sucre.
Aquests bunyols es poden menjar freds acompanyats d'una crema anglesa o per l'estil, o bé, com a mi m'agraden, just acabats de fer.
A disfrutar-los!
Hauré d'amagar un parell de plàtans per poder fer-los, segur que estan per llepar-se els dits! un petó!
ResponEliminaD'aquells que es queden donant tombs per la fruitera, són els millors jajaja ;)
EliminaAnna
I mira que m'agraden moltíssim els bunyols i no m'acabo de decidir-me a fer-los..... Sempre que veig una recepta dic "els he de fer" però no arriba mai el moment. Haurem de posar-hi remei!! Aquests teus, amb plàtan, molt originals!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Jajaja encara no t'has decidit Olga? Va llença't a la piscina veuràs que fàcils i bons!
EliminaPetons
Anna