dimarts, 28 d’abril del 2015

GALETES AMB MÀNEGA PASTISSERA.


INGREDIENTS:

250 grams de farina
180 grams de mantega pomada
80 grams de sucre glass
2 ous ecològics
decoració: melmelada al gust, sucre glass, xocolata de cobertura, cireres confitades


Recordeu les galetes de mantega que vaig fer fa unes setmanes? Doncs em vaig quedar amb el cuquet de fer-ne amb la mànega pastissera. Ahir em vaig decidir a provar, i com veieu, els resultats són diferents, tot i que els ingredients són els mateixos, canviant-ne les proporcions. La massa queda amb una textura que permet ficar-la amb facilitat dins la mànega pastissera, i a partir d'aquí anar practicant fins que quedin unes galetes ben proporcionades i amb gràcia. Som-hi?
Enceneu el forn a 200º.
Poseu la mantega a temperatura ambient (molt important) en un bol junt amb el sucre glass. Bateu amb unes varilles elèctriques fins obtenir una barreja uniforme, afegiu-hi els ous, d'un en un, i quan ho tingueu tot ben barrejat és el moment d'afegir la farina poc a poc, i sense les varilles elèctriques. Ara ens ajudarem d'una espàtula o amb les mans, vosaltres trieu.
Si veieu que la massa us ha quedat molt tova degut a la temperatura del procés o de l'ambient, us recomano que la poseu uns deu minuts a la nevera. Jo no ho vaig fer i la primera fornada em van quedar una mica deformades, després vaig deduir que era per això i van quedar millor.
Poseu la pasta dins una mànega pastissera i una boquilla gran i arrissada. En una safata del forn, sobre un paper vegetal, dipositeu-hi la pasta en diferents formes: la circular (que decorareu abans d'enfornar amb mitja cirera confitada), en forma de U, i en forma de llàgrima o de palets. Podeu fer les formes que us agradin més, tot és qüestió de creativitat.
Doncs ja estan a punt per ser enfornades a 180º uns 10 minuts, o millor aneu-les vigilant fins que veieu que es dauren i que les vores es tornen de color marró clar. Ara ja les podeu treure del forn i deixar-les refredar.
Les que tenen forma circular amb la cirera, les podeu donar com a acabades. Les que tenen forma de U les heu d'ajuntar per parelles i untar-ne una per darrera amb la melmelada (que farà de pegament) i ajuntar-la amb una altra d'igual. Passada una estona quedaran ben unides, i les podeu empolsimar amb sucre glass.
I pels palets, haureu de desfer la xocolata de cobertura al bany maria i quan estigui ben desfeta hi suqueu les puntes dels palets. i Deixeu que es refredin sobre un paper vegetal. Un cop la xocolata s'hagi endurit, ja teniu llestes les galetes. Col.loqueu-les harmoniosament en una safata i a punt per servir. Una autèntica delícia!!




2 comentaris:

  1. Uhmmm quina pinta..Ara les menjaria totes...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Montse vigila...si comences no pots parar, t'ho dic per experiencia ;)
      Petons
      Anna

      Elimina