dissabte, 11 d’abril del 2015

BUNYOLS DE BRÒQUIL.


INGREDIENTS:

250 grams de bròquil bullit
100 grams de formatge ratllat
150 grams de farina de resposteria
1 got de llet
1 ou ecològic
sa, oli, pebre

Si us va sobrar una mica de bròquil bullit del dia anterior, aquí teniu una recepta d'aprofitament deliciosa ideal per a picotejar.
Barregeu els ingredients per fer la massa en un bol: la farina (l'he posat de reposteria perquè ja porta el llevat inclòs), el formatge (tenia grana padano en pols a la nevera), la llet (millor freda), l'ou, sal i pebre. Quan ho tingueu tot ben barrejat amb una espàtula afegiu-hi el bròquil bullit i tallat a trossets ben petits. 
Poseu una paella al foc amb molt d'oli per a que els bunyols puguin nedar i quedar ben rodonets. Quan estigui l'oli calent aneu-hi afegint la massa a culleradetes, que no estiguin molt apretats ja que creixeran de volum al coure's. Veureu que s'aniran enrossint, gireu-los quan tinguin un color daurat, i un cop cuits, deixeu-los escórrer sobre paper de cuina. Aneu fent vàries tongades fins que els tingueu tots fets.  
Millor si els consumiu calents, ja que us quedaran cruixents per fora i tendres per dins. 

8 comentaris:

  1. Caram, quina bona idea!!! Me l'apunto!!! Tinc una mica col i patata a la nevera.......
    Han de ser boníssims!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona idea també! si ho fas ja em diràs com t'ha anat.
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. A la foto ja es veuen espectacular, però la recepta et fa venir salivera!! Me l'apunto i la comparteixo al facebook! Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Anna, T'animo a fer-la, ja veuràs com t'agradarà. Jo no sóc massa del bròquil i així m'encanta. Llàstima que per la dieta no és molt recomanable que diguem jeje.
      Petons guapa!
      Anna

      Elimina
  3. Ostres! quina bona idea. A casa som uns irreductibles consumidors de bròquil, però sempre el fem al vapor i poca cosa més (per allò de la línia) . Ara mateix en tinc un a la nevera que aquest vespre serà transformat en bunyols d'aquests, que tenen molt bona pinta.
    Petons.

    Amadeu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amadeu jo sóc dels teus també, bullit i poc més, pel tema dieta, però mira un dia és un dia, i després una bona passejadeta i ja esta! ;)
      Petons
      Anna

      Elimina
  4. Bona idea per camuflar una miqueta el bròquil, perquè del bullit no és gaire vistós ;). A veure si algun dia ho provo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si Anna, sobretot per als peques de la casa que no han de patir tant per les calories!
      Petons
      Anna

      Elimina