dimecres, 8 d’abril de 2015

GALETES DE MANTEGA.




INGREDIENTS:



500 grams de farina

300 grams de mantega
175 grams de sucre glass
2 ous
mitja culleradeta de cafè de sal
25 grams de sucre vainillat

Amb aquesta recepta obtindreu la massa per a fer unes galetes ideals per acompanyar el tè o cafè. A partir d'ella, la podeu complementar amb fruita confitada, sucre glass, ametlla picada, xocolata o el que més us agradi.
El dia que vulgueu fer aquest tipus de galetes, heu de ser previsors i treure la mantega i els ous una estona abans per a que estiguin a temperatura ambient.
Per començar, poseu en un bol la mantega, els ous, el sucre, la sal i el sucre vainillat. Amasseu-ho amb les mans o amb un batedor elèctric a poca velocitat per a que no s'agiti molt la massa.
Un cop ho tingueu tot barrejat, afegiu-hi la farina poc a poc mentre aneu amassant amb les mans. Aquest pas si que és imprescindible fer-lo manualment.
Quan se us desenganxi dels dits, formeu una bola, tapeu-la amb paper film i deixeu que reposi a la nevera durant mitja hora.
Passat aquest temps, ja podeu encendre el forn a 180º mentre prepareu les galetes.
Espolseu amb farina el marbre de la cuina i poseu-hi a sobre una porció de la massa. Amb l'ajuda del corró aplaneu-la i deixeu-la d'un gruix d'uns 4 mil-límetres, i retalleu-les amb l'ajuda d'uns motlles de diferents formes. Si les voleu decorar, ara és el moment. Un consell: si hi voleu enganxar trossos de fruits secs us recomano pintar-les amb ou batut per a que s'hi adhereixin millor.
Poseu-les a la safata del forn sobre un paper vegetal i ja les podeu enfornar. Jo ho vaig fer durant uns 10 minuts a 180º, però el temps variarà en funció de cada forn. L'únic que heu de vigilar és que no us quedin molt torrades, és millor foc lent i que es vagin fent poc a poc.
Quan les tregueu del forn, deixeu-les refredar i ja estaran llestes per a menjar. Ja veureu que bones us quedaran!!




8 comentaris:

  1. Davant d'aquestes galetes no cal dir res...només una darrera l'altre
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. T'han quedat fantàstiques! quin goig que fan!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Teresa. No ho sembla però són molt agraïdes de fer i fàcils de manipular, amb carinyo sempre queden be ;)
      Una abraçada
      Anna

      Elimina
  3. Fan una pinta espectacular! Queden precioses!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Marta, encara millor és el gust! ;)
      Petons guapa!
      Anna

      Elimina
  4. Què boniques i perfectes!!! Una safata de pastisseria.......
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Olga. La pròxima les faré amb mànega pastissera a veure què tal.
      Petons
      Anna

      Elimina