divendres, 20 de març del 2015

ROSTETES AMB COMPANYIA.




INGREDIENTS:

 una barra de pa estreta
500 ml de llet
canó de canyella
pell d'una llimona
50 grams de sucre
1 culleradeta de canyella en pols
sucre per arrebossar
oli d'oliva
200 grams de formatge fresc batut
maduixes

Aquesta recepta l'he pensada per aquella gent que el dolç no els hi diu res (no és el meu cas) típiques rostes de Santa Teresa acompanyades del formatge fresc i les maduixes que li donaran un toc àcid que contrastarà amb el dolç del postre.
Per a fer les rostes:Talleu la barra de pa a llesques d'un centímetre d'ample aproximadament. Jo prefereixo que siguin barres estretes ja que les rostes atipen molt i són molt calòriques, però això anirà al vostre gust. Si la barra és del dia abans molt millor, ja que estarà una mica més seca i serà més fàcil de manipular.
En un cassó poseu-hi la llet amb la pell de llimona, els 50 grams de sucre i el canó de canyella. Deixeu que arrenqui el bull i retireu-ho del foc fins que es refredi una mica. Coleu-ho i deixeu-ho en un plat fondo.
Per altra banda barregeu el sucre per arrebossar les rostes amb la canyella en pols i reserveu-ho en un altre plat.
I finalment tingueu un tercer plat amb els ous ecològics batuts.
Poseu les llesques al plat de la llet durant uns minuts, fins que quedin ben impregnades banda i banda. 
Mentrestant poseu una paella al foc amb molt d'oli per a que vagi agafant temperatura.
Agafeu les llesques de la llet i submergiu-les dins l'ou per a que quedin ben cobertes, i seguidament ja les podeu passar per la paella fins que estiguin ben rossetes per cada banda. Quan estiguin cuites, retireu-les de la paella i poseu-les sobre un paper absorvent que eliminarà l'excedent d'oli, i seguidament arrebosseu-les amb el sucre i la canyella.
Un cop fredes, i ja per acabar el plat, poseu una cullerada de formatge fresc batut (el podeu comprar a qualsevol supermercat) damunt de cada una, i un trosset de maduixa. 
A part del contrast del que us he parlat, visualment queden precioses ja ho heu pogut veure a la foto!

10 comentaris:

  1. T'han quedat a la foto molt llamineres!! Jo soc molt llaminera però les rostes no m'han cridat mai l'atenció. Amb receptes tan bones com aquesta serà qüestió de posar-s'hi. Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Anna! Per això estan pensades, per gent que no és molt amant del dolç. Si t'hi poses i les fas, ja em diràs què t'han semblat.
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Un acompanyament fanàstic! Llueixen molt!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. A que si? queden molt ben presentades, i pel meu gust la combinació dolç - àcid és encertada. Fes-les si tens oportunitat Marta.
      Ptons
      Anna

      Elimina
  3. Estic descobrint un munt de coses amb tu!! Ja veig que la llista de pendents no farà més que allargar-se ! :) Tenen una pinta fantàstica!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolors d'això es tracta! d'apendre i compartir ;) per cert els motllos de les teves galetes d'espelta i xocolata són divertidíssims!
      Ptons
      Anna

      Elimina
  4. Hola Ana. A vegades un simple acompanyament fa que unes rostes simples es converteixen en un plat de luxe ;) Moltíssimes gàcies per participar a Memòries

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres i al temps que dediqueu a http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es A veure si estic més alerta i hi puc participar més sovint.
      Un petó Judith!
      Anna

      Elimina
  5. Quina bona idea aqixò de la companyia!!! Molt bona pinta!!!
    Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb les mans a la massa moltes gràcies! Això de la cuina és pura creativitat ;)
      Una abraçada
      Anna

      Elimina