INGREDIENTS:
1 base de pasta de full
2 pomes reineta
3 cullerades de sucre morè
2 cullerades de flocs de civada
mitja culleradeta de canyella en pols
100 grams de panses
125 grams d'avellanes crues
un rovell d'ou (núm 0)
Pels qui no coneixeu l'strudel us explicaré que és un postre enrotllat típic de la cuina austríaca i alemanya, i que combina els fruits secs amb qualsevol tipus de farcit. Avui n'he fet una versió casolana mig strudel de poma i mig trena amb fruits secs. A veure què us sembla...
Peleu i talleu les pomes a làmines primes d'un centímetre aproximadament, fiqueu-les en un bol juntament amb el sucre morè, el flocs de civada, les avellanes (reserveu-ne un grapat per decorar), i la canyella en pols.
Ara vé el pas més delicat de la recepta, el moment de fer la trena. Esteneu la base de pasta de full sobre el mateix paper que porta i li feu dues ratlles paral.leles, de manera que haureu dividit la base en tres rectangles iguals. NO heu de tallar, sols marcar! Deixeu el central intacte i als dels extrems els hi fareu uns talls en diagonal. Us ho intentaria explicar bé, però com ja sabeu, val més una imatge que mil paraules:
Un cop hàgiu fet els talls en diagonal, ompliu la part central de la pasta de full amb el farcit de les pomes, col.loqueu-lo bé, ara ja podeu tancar la trena. Per fer-ho aneu creuant les tires que us han quedat, primer dreta, esquerra, dreta, esquerra... tenint una cura especial en el principi i final per a que us quedi ben acabada. Si seguiu les indicacions del dibuix anterior us serà més fàcil.
Quan la tingueu acabada, pinteu-la amb el rovell d'ou i repartiu-hi per sobre les avellanes que heu reservat abans.
Poseu-ho sobre el mateix paper que heu utilitzat sobre la safata del forn, i enforneu a uns 170º o menys fins que agafi un color daurat. És important no posar el forn gaire fort perquè la pasta de full es cogui en la seva totalitat i no quedin parts crues.
Deixeu refredar i serviu sol o acompanyat de gelat de vainilla si no us importen les calories ;)
Aquesta si que me l'apunto. Tot i que ja tinc la recepta escrita, mai m'he atrevit a fer-lo, però amb aquesta pinta, la temptació és molt gran.
ResponEliminawww.gustperlacuina.cat
La mama doncs aquesta ja veus que és ben fàcil, espero que caiguis a la temptació i t'agradi ;)
EliminaAnna
M'encanten els strudels, trenes o tot el que sigui que porti poma! i si a més hi ha panses, fruits secs i canyella, ja ni t'explico!! Un petó!!
ResponEliminaA mi també Eva! És una forma d'endolcir els pastissos molt saludable, i a més dóna molt de joc, tant dolç com salat. Quin gran invent la poma ;)
EliminaPtons
Anna
Genial!!! Aquestes vacances de Pasqua cau segur!!!! Petons, Anna!!!
ResponEliminaOlga
Segur que et queda boníssima Olga, amb la traça que tens....
EliminaPtons
Anna
Boníssim! Els flocs de civada són un toc original, molt bona idea!
ResponEliminaMarta
Gràcies Marta! La seva finalitat és la d'absorvir la humitat que pugui despendre la poma al coure's, així la pasta de full no en queda impregnada :)
EliminaPtons
Anna
M´encanta el resultat que donen les trenes amb pasta de full tan dolçes com salades, hi han mil opcions. Apunto la recepta ;)
ResponEliminaÉs veritat Lirci, a més queden molt ben presentades i són una molt bona solució per convidats inesperats ;)
EliminaPetons
Anna
La faig ben sovint la trena, amb xocolata o amb cabell d'àngel.
ResponEliminaL'struddel sempre el faig amb la massa original, costa tan poc dw fer que no val la pena buscar alternatives.
Ptnts
Glòria
Amb xocolata o cabell d'àngel està deliciosa també, però engreixa una mica més, per això la faig amb poma. Tot i que un trosset de trena amb xocolata i una bona passejada després és una bona alternativa també ;)
EliminaPetons Glòria!