dimecres, 25 de març del 2015

MELINDROS.






INGREDIENTS:

3 ous ecològics
100 grams de sucre
90 grams de farina
un pessic de sal
sucre glas per empolsar

Abans de començar la recepta, enceneu el forn a 190º.
Separeu les clares dels rovells, i munteu les clares junt amb el pessic de sal. Quan les tingueu muntades afegiu-hi la meitat del sucre i seguiu batent durant uns dos minuts més.
En un altre bol on hi haureu ficat els rovells, afegiu-hi la resta de sucre, i bateu-ho durant cinc minuts.
Afegiu la farina tamisada als rovells i aneu remenant amb una espàtula. Quan estigui ben mesclat tot plegat, afegiu-hi les clares muntades en dues o tres vegades i amb moviment de baix cap dalt per a que vagi agafant aire.
Poseu la pasta obtinguda en una mànega pastissera, i damunt la safata del forn folrada amb paper, repartiu la massa en tires d'uns 12 cm aproximadament. Heu de tenir en compte que un cop els tingueu a punt per enfornar, els melindros s'eixamplen una mica així que aneu amb compte que no es toquin.
Seguidament empolseu-los amb sucre glas, espereu un minutet i torneu a empolsar-los.
Ja estan a punt per anar al forn durant uns 6 minuts. El temps dependrà de cada forn, però heu de tenir en compte que s'han de daurar molt poc, i han de quedar molt esponjosos.
Aquesta recepta l'hem trobat a Cuina de la mare i n'hem modificat algun petit detall. És una molt bona recepta ja veureu!

6 comentaris:

  1. T'han quedat perfectes, Anna!!! És un dels dolços que tinc pendents de fer!! Aaaaiixxxx......en tinc tants.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapa! i són boníssims! És que això és un no parar Olga! Hi ha tantes coses per fer que mai s'acaben (per sort).
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Ohhh quina pintassa més bona, i amb una tassa de xocolata a la vora per acabar de rematar-ho!! jo també m'apunto la recepta que tampoc l'he feta mai, i els que venen envasats no valen res... Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com t'agradaran Eva, és una recepta molt bona!
      Ptons
      Anna

      Elimina
  3. bon dia Anna, t'han quedat molt be

    ResponElimina
    Respostes
    1. Conxita, és que la recepta és molt bona! Moltes gràcies ;)
      Petons
      Anna

      Elimina