divendres, 13 de març del 2015

CANELONS DE BRANDADA DE BACALLÀ.


INGREDIENTS: (4 racions)

12 plaques de canelons
600 grams de brandada de bacallà
1 pebrot escalivat
1 litre de llet d'arròs
75 grams de mantega
75 grams de farina 
sal, pebre
2 ous durs
llavors variades

Aquests canelons se'm van ocórrer com a versió dels pebrots del piquillo farcits de brandada. He utilitzat llet d'arròs per a la beixamel ja que intento evitar al màxim la llet de vaca, per tant tampoc hi he posat formatge per gratinar sinó llavors variades (pipes, sèsam, pinyons, lli...) que li dónen un punt de cruixent. A veure què us sembla la meva proposta:
Si voleu podeu començar fent la beixamel. Per aquells qui no la sapigueu fer, aviso tenir una mica de paciència. Us he posat unes mides que poden variar una mica, així que l'acabareu fent al vostre gust. En un cassó fiqueu-hi la mantega, quan estigui desfeta hi afegiu la farina i remeneu-la una mica per a que es torri. Poc a poc aneu-hi afegint la llet, si és calenta molt millor. Si voleu un consell us recomano que la feu amb poc foc, no deixeu de remenar i sobretot mooolta paciència.
Seguidament tritureu el pebrot amb el mini pimer i afegiu-lo a la salsa. Deixeu que faci xup xup uns dos minuts més. Podeu utilitzar la quantitat de pebrot que vulgueu, depenent de si us agrada més o menys. Salpebreu-la. Ja teniu la salsa acabada, ara toca reservar-la.
Poseu uns dos litres d'aigua en una olla amb un raig d'oli i sal. Tant bon punt arrenqui el bull, fiqueu-hi les làmines de pasta una a una, i aneu-ne controlant la cocció així i que no s'enganxin unes amb altres.
Un cop cuites fiqueu-les sobre el marbre net de la cuina. 
Poseu la brandada dins una mànega pastissera i repartiu-la per les plaques donant-li forma allargada.
Cargoleu els canelons i col.loqueu-los en una safata de forn untada prèviament amb mantega o oli. Repartiu bé la salsa beixamel per sobre, i com a complement jo hi he posat ou dur ratllat i les llavors que us parlava abans. També hi podeu posar pa ratllat, formatge, o res!!
Enforneu, deixeu que es dauri una mica la superfície, i ja ho teniu a punt per dinar! Espero que us hagi agradat. 
I com sempre, recordeu que jo només dono pautes i que la cuina és creativitat!!




4 comentaris:

  1. A mi m'agraden moltíssim i els faig de tant en tant! Jo no els faig amb beixamel, trituro escalivada (o pebrots escalivats) amb una mica de nata líquida de cuinar i ja està!
    Petons i bon cap de setmana!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. També és una bona opció Olga, estàs feta una artista!! :)
      Ptons
      Anna

      Elimina
  2. quina pinta mes bona!!! M´apunto la recepta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Lirci, de ben segur que t'agradan ;)
      Ptons
      Anna

      Elimina