dimarts, 10 de març del 2015

ROSTES DE SANTA TERESA.


INGREDIENTS:
 una barra de pa estreta
500 ml de llet
canó de canyella
pell d'una llimona
50 grams de sucre
1 culleradeta de canyella en pols
sucre per arrebossar
oli d'oliva

Les rostetes de Santa Teresa es mengen preferentment per Quaresma, tot i que són tant bones que a casa en fem quan ens vé de gust. Veureu que pels bons resultats que s'obtenen, és molt fàcil de fer. Aquí la teniu:
Talleu la barra de pa a llesques d'un centímetre d'ample aproximadament. Jo prefereixo que siguin barres estretes ja que les rostes atipen molt i són molt calòriques, però això anirà al vostre gust. Si la barra és del dia abans molt millor, ja que estarà una mica més seca i serà més fàcil de manipular.
En un cassó poseu-hi la llet amb la pell de llimona, els 50 grams de sucre i el canó de canyella. Deixeu que arrenqui el bull i retireu-ho del foc fins que es refredi una mica. Coleu-ho i deixeu-ho en un plat fondo.
Per altra banda barregeu el sucre per arrebossar les rostes amb la canyella en pols i reserveu-ho en un altre plat.
I finalment tingueu un tercer plat amb els ous ecològics batuts.
Poseu les llesques al plat de la llet durant uns minuts, fins que quedin ben impregnades banda i banda. 
Mentrestant poseu una paella al foc amb molt d'oli per a que vagi agafant temperatura.
Agafeu les llesques de la llet i submergiu-les dins l'ou per a que quedin ben cobertes, i seguidament ja les podeu passar per la paella fins que estiguin ben rossetes per cada banda. Quan estiguin cuites, retireu-les de la paella i poseu-les sobre un paper absorvent que eliminarà l'excedent d'oli, i seguidament arrebosseu-les amb el sucre i la canyella.
Aquest postre d'aprofitament es pot menjar acabat de fer o ja fred, acompanyat amb un bon vi dolç i com no, una bona companyia ;) 

6 comentaris:

  1. MMmmmm......què bones!!!! I t'han quedat molt bé!! Hem de fer tot el possible per a que aquests dolços tradicionals no desapareguin!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga, a més m'han transportat a la meva infantesa quan la mare en feia a casa, que bones!!!
      Petons guapa!
      Anna

      Elimina
  2. Jo no les he menjat mai i tampoc les he fet mai però sé que són tradicionals de mena! Potser seria hora de posar-m'hi! Fan molt bona pinta! :)
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Dolors! Tasta-les, ja veuràs com t'encantaran!
      Anna

      Elimina
  3. Ja tinc la recepta anotada per poder fer-les, si pot ser d'aquest cap de setmana no passen!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus que són molt fàcils Eva, segur que t'agradaran ;)
      Petons
      Anna

      Elimina