diumenge, 14 de setembre del 2014

TRUITA DE PATATES SENSE OU.



INGREDIENTS:

patates
cebes
carbassó
farina de cigró
aigua,sal, pebre
farigola

Com podeu observar a la recepta d'avui no us poso quantitats, més que res perquè cadascú faci la truita al seu gust en tant a proporcions. A casa quan hi poso ous, la faig amb patata i ceba, però en el cas d'avui, al dur la farina de cigró està bé compensar la consistència espessa que aquesta li dóna, amb alguna altra verdura, per això he triat el carbassó. Som-hi doncs!
Pelar i trossejar les verdures. Primer posarem a la paella la patata, que és el que costa més de coure. Dos minuts i la ceba, i finalment el carbassó. Salpebrem. 
Mentre s'està acabant de coure, en un bol hi posarem la farina de cigró (si volíeu fer una truita de 4 ous per exemple, doncs es substituiran per quatre cullerades ben plenes de farina de cigró) i l'aigua que vagi admetent mentre remenem amb unes varilles. Anem afegint-la ben a poc a poc, i quan la mescla agafi la consistència dels ous batuts, deixem d'afegir-ne. Pel meu gust és millor que ens quedi una consistència clara que massa espessa
A mi m'agrada posar-hi una mica de farigola per aromatitzar i donar un toc rústic, ara és el moment de fer-ho.
Afegim les verdures ja cuites al bol i ràpidament remenem per a que s'integri tot i ho tornem a posar a la paella, i seguint el procediment normal, quan una banda està feta, la girem i deixem que enrosseixi de l'altra.
Ja tenim la truita acabada. Espero que us hagi agradat. Jo l'he provat amb altres verdures també, però en la que més m'ha agradat ha sigut aquesta, per això avui us ho volia explicar.

6 comentaris:

  1. Molt apetitós. Diu que la farina de cigró és un recurs que utilitzen molt els vegans precisament per substituir l'ou. Haurem de provar-ho!

    ResponElimina
  2. Hola Amadeu. Doncs és un bon recurs, si, però n'hi ha molts més, tant per receptes dolces com salades. Si la fas espero que m'expliquis què t'ha semblat. Una abraçada.

    Anna

    ResponElimina
  3. En vaig fer una amb patata, carbassó i romaní fresc que va quedar deliciosa,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mmmmm el toc de les herbetes m'encanta, romaní i farigola els millors. Bona elecció Amadeu ;)
      Anna

      Elimina
  4. Quina bona pinta! Mai no he fet servir farina de cigró i menys encara per fer truites, però m'hi hauré de posar... Té un aspecte molt bo i el toc de la farigola deu ser molt especial. Boníssima!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo la desconeixia fins que vaig sentir a parlar d'ella com a substitut de l'ou. Ara també la utilitzo per arrebossar i queda molt cruixent, i si la torres millora considerablement el gust. A veure com aniran les teves provatures Marta ;)
      Anna

      Elimina