dilluns, 25 d’agost del 2014

PASTÍS DE CARBASSÓ.



INGREDIENTS:

500 grs carbassó (sense llavors)
100 grs sucre i 1 got de sucre
200 grs farina 
100 grs mantega
2 ous (núm 0)
llimona ratllada
1/2 sobre llevat 
llet
ametlles filetejades
sucre glass

Renteu el carbassó i si té unes llavors massa grans, millor retireu-les. Si ho preferiu podeu pelar-lo, però jo no ho he fet perquè prefereixo que es vegi de què està fet el pastís, com vulgueu vosaltres. Total 500 grs.
Un cop pesat el ratlleu amb un ratllador normal i corrent, i ho deixeu en un bol amb el got de sucre que teniu preparat. Barregeu bé i ho deixeu macerar mitja horeta per a que el carbassó deixi anar part de l'aigua que porta.
Quan hagi transcorregut el temps, comenceu a fer la massa. En un bol bateu la mantega (pomada) amb el sucre. Afegiu els ous d'un en un fins que estigui tot ben integrat, i la ratlladura de llimona. Amb una espàtula aneu remenant mentre afegiu la farina i el llevat tamissats. Si veieu que us queda excessivament espessa, hi podeu afegir un rajolí de llet. Penseu que hauria de quedar una mica més espès que una massa normal, així aguantarà el pes del carbassó sense que s'enfonsi.
Preescalfeu el forn a 180º.
Ja podeu untar el motlle, posar-hi la pasta, i igualar-la amb una espàtula si és necessari.
Escorreu el carbassó (no excessivament, millor que quedi una mica sucoset) i repartiu-lo per sobre de la massa de manera uniforme.
Espolvorejeu amb una mica de sucre per sobre, seguidament hi poseu les ametlles filetejades i ja es pot enfornar.
Transcorreguts 40 minuts aproximadament, ja ho tindreu llest. Abans de servir si voleu ho podeu espolvorejar amb sucre glass.
I un consell: si el feu un dia per l'altre, queda molt més melós.
Aquí us deixo una altra foto, estic molt contenta de com ha quedat.







2 comentaris:

  1. Uauuuu que bonic queda amb el carabassó posat per damunt. Jo sempre que el faig barrejo el carabassó amb la massa, queda humit i ningú sap de què és heheh. La propera vegada el faré així, m'agrada com queda!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Dolça! A mi és el que em va cridar l'atenció també. Hi ha gent que són una mica reacis a tastar-lo, però un cop ho han fet, els hi ha encantat!

      Elimina