dijous, 17 de juliol del 2014

TRUITA D'ESPINACS AMB SUC.


INGREDIENTS:


un bon grapat d'espinacs de l'hort
fesols cuits 
3 ous del número 0 
1cullerada de farina de cigró 
all, julivert 
farina 
llet o caldo vegetal 
sal,oli 


Aquesta recepta la feia la meva àvia (que era de Cervià de les Garrigues) tal qual us l'explico, té moltes varietats, tant en els tipus de truita com en els tipus de salses.
Apa som-hi!
Netegem bé els espinacs, els escorrem i els fiquem a la paella. Quan hagin minvat una mica podem afegir l'oli i la sal. Un cop cuits hi podem afegir uns quants fesolets perquè la truita tingui una textura més consistent (en reservem uns quants per a la salsa). Batem els ous, jo hi poso una cullerada de farina de cigró i un raiget d'aigua, així m'estalvio un ou. Quan tenim la truita acabada la retirem i la tallem.
Per altra banda, farem el suquet: tirem un raig d'oli a la mateixa paella, i hi sofregim un all picat. Quan comenci a estar ros, hi afegim un parell de cullerades de farina, remenem bé i hi anem afegint una mica de llet i caldo vegetal per a que sigui més gustosa, remenem sense parar de manera que ens quedi una salsa tipus beixamel però una mica més clara de consistència. Hi afegim el julivert picat, els fesols, i deixem que la barreja agafi cos durant uns minuts.
Finalment hi afegim la truita ja tallada i amb una cullera anem tirant la salsa per sobre, la deixem a la paella uns minuts més per a que s'impregni bé, i ja tenim la truita amb suc acabada.
Bon profit!


2 comentaris:

  1. El meu pare era de Torroja del Priorat, i allà fan una truita molt semblant a aquesta. A casa en mengem sovint, perquè ens agrada molt (tenia previst fer-ne avui per dinar i penjar la recepta al blog!).
    La principal diferència està en la salsa, que allà la fan amb els alls sencers i només aigua, però hi tiren pebre vermell per donar-hi gust.
    La mateixa salsa la fan servir per a un altre plat típic de la comarca (i que també està boníssim!): el bacallà amb albergínies.
    Una abraçada,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta. De fet la truita amb suc té moltes varietats, ja en la pròpia truita com en la manera de fer el suc. La meva àvia la feia també amb aigua. la que tu dius amb pebre vermell també deu quedar ben bona. A veure si la fas i la penges, estic intrigada...
      Gràcies pel comentari :)
      Anna

      Elimina