dilluns, 6 de juliol del 2015

COCA DE RATAFIA.


INGREDIENTS:
225 grams de farina per a pastissos
200 grams de sucre
6 ous
1 iogurt natural
100 grams de panses sense pinyol
125 grams d’oli d'oliva
125 grams de ratafia
per la decoració: 75 grams d’ametlla filetejada crua, sucre, ratafia


Abans de fer aquesta coca, he estat comparant ingredients i proporcions, i la recepta que us explico avui és el resultat després de les modificacions que vaig creure oportunes. A veure què us sembla.
Comenceu posant les panses en remull una hora abans de començar a fer el pastis. Escorreu-les i reserveu-les.
Unteu el motlle que utilitzareu amb mantega i farina, i enceneu el forn a 220º.
Separeu els rovells de les clares i afegiu 100 grams de sucre a cada barreja. Bateu els rovells el sucre fins que doblin el seu volum, i per altra banda amb les varilles ben netes i seques, munteu les clares amb el sucre a punt de neu. Reserveu.
Per altra banda barregeu el iogurt amb la ratafia i l'oli d'oliva, després afegiu-hi la farina i el llevat tamissats. Ho podeu fer amb les varetes a velocitat baixa. Un cop ho tingueu ben barrejat, afegiu-hi els rovells i seguiu batent a velocitat molt baixa. Ara hi podeu afegir les panses (que prèviament haureu enfarinat per tal de que no s'enfonsin un cop dins el forn)i aneu-les acompanyant de forma manual. Ja per acabar i amb l'ajuda d'una espàtula, aboqueu-hi les clares muntades molt poc a poc, i remenant amb cura per a que no s'abaixin.
Un cop tingueu la massa finalitzada, aboqueu-la al motlle, ensucreu-la i repartiu-hi les ametlles filetejades. Enforneu durant una mitja hora a 180º. Si veieu que les ametlles s'estan torrant massa, la podeu tapar amb paper d'alumini ja al final de la cocció. Aquesta operació ha de ser ràpida perquè no es perdi escalfor al obrir el forn.
Un cop cuita la podeu emborratxar pintant-la amb ratafia. Això farà perdre el punt cruixent del sucre de la superfícia, però per altra banda donarà humitat i gust al pastís, per això penso que és millor que sigui opcional.


10 comentaris:

  1. Ohh ha d'estar boníssim al puntet de la ratafia!! i l'acabat amb ametlla i sucre que queda cruixentet és un vici! un petó ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eva! A mi no m'agrada gaire la ratafia però confirmo que estava boníssima! ;)
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Es veu una coca molt esponjosa! I la ratafia li ha de donat un puntet de gust molt bó! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Anna! La veritat és que em va sorprendre el resultat ja que no les tenia totes, però ara la faré més sovint!
      Petons
      Anna

      Elimina
  3. Té un color preciós aquesta coca! I ha de ser...boníssima!
    Petonets, Anna!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si sembla integral i tot oi? Serà pel color fosc de la ratafia!
      Petons guapa!
      Anna

      Elimina
  4. No tengo la mas mínima duda de que esta buenísima esta coca de ratafia Anna¡
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Miquel, si te animas a hacerla, te gustará.
      Abrazo
      Anna ;)

      Elimina
  5. Ostres de Ratafia !! Farem contents als avis Gracies per compartir la recepta ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu Lirci, segur que es posaran ben contents! ;)
      Anna

      Elimina