dijous, 4 de juny del 2015

BABAGANOUSH.



INGREDIENTS:

2 albergínies
1 ceba
3 dents d'all
2 cullerades de tahine (opcional)
el suc de mitja llimona
branca de julivert
sal, oli d'oliva, pebre, comí en pols

Enceneu el forn a 200º.
Renteu les albergínies i talleu-les a bocins, feu el mateix amb la ceba. 
Poseu les verdures en una safata per anar al forn amb un raig d'oli d'oliva. Deixeu que es coguin al forn durant uns vint minuts aproximadament. Per saber si està al punt, punxeu l'albergínia i la ceba i veureu que ha d'estar tova. Llavors ho podeu retirar del forn i ficar-ho en un bol apte pel túrmix. 
Ara ho podeu triturar junt amb els alls i el julivert.
Finalment salpebreu-ho i afegiu-hi les espècies al vostre gust. El tahine és una pasta obtinguda a partir del sèsam torrat i triturat que la podeu trobar en grans superfícies o en botigues especialitzades. A casa sempre en tenim, però podeu posar-la o no, com vulgueu.
Remeneu bé amb una forquilla per a que tota la pasta obtinguda s'impregni del gust de les espècies.
Aquest plat se sol servir amb pa torrat o pa de pita que fan la funció de cullera, però també és un bon acompanyament o pot formar part d'un pica pica.



4 comentaris:

  1. Caram!! Sembla una recepta ben senzilla per un nom així de "complicat" ;) I mira: no ho coneixia!! Però ha de ser molt bo!! L'albergínia i la seva escalivada són increïbles i amb els alls... segur que m'agrada!! Merci per la recepta! Un dip ben interessant per una tarda calorosa
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que passa sense que te n'adonis. Jo l'utilitzo també pels entrepans vegetals, i ens estalviem de menjar embotit. Si el fas, ja em diràs què t'ha semblat Dolors.
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Tinc pendent de fer-lo des de fa temps, a veure si trobo un moment perquè ha d'estar més que bo, i ideal per un d'aquests sopars d'estiu de picoteo, oi? un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Algun dia que facis servir el forn no costa res en un pim pam el tens fet Eva. Jo encara tinc pendent el teu pesto de rúcula...a veure si aquest finde el faig!
      Petons
      Anna

      Elimina