dilluns, 18 de maig del 2015

VEGANESA.


INGREDIENTS:

100 ml de llet vegetal
200 ml d'oli d'oliva
1 all
sal, mitja llimona

Si voleu prescindir dels ous a la salsa maionesa ja sigui perquè sou conscients de l'explotació animal o bé simplement per temes de salut o d'intoleràncies, us recomano utilitzar una llet vegetal com a substitut. 
Amb aquesta recepta obtindreu una salsa que no té absolutament res a envejar a la maionesa. Si us agrada un gust més suau, elimineu-ne l'all, i en comptes d'oli d'oliva el de girasol. La salsa obtinguda serà més suau i de color més blanquinós.
Per a fer la salsa, poseu la llet a temperatura ambient en un recipient estret i alt, afegiu-hi l'oli, l'all i la sal. Passeu-ho pel túrmix a velocitat baixa i sense bellugar-lo gens. Poc a poc veureu com es va barrejant tot plegat i es va espessint. Quan gairebé la tingueu lligada afegiu-hi les gotes de suc de llimona i seguiu batent fins que us quedi força espessa. Un cop acabada, si no la consumiu, guardeu-la a la nevera. 
Si quan l'heu d'utilitzar veieu que se us ha quallat una mica i no us agrada visualment com està, sols l'heu de remenar bé amb una forquilla i veureu com torna a agafar la consistència que tenia acabada de fer.
Amb aquesta recepta us sortiran uns 300 ml de veganesa. Si en voleu més o menys quantitat sols cal que tingueu en compte que sempre hi ha d'haver el doble d'oli que de llet. Amb aquesta premisa tindreu sempre l'èxit assegurat.

5 comentaris:

  1. Ostres no l'he provat mai la lactonesa! M'ho apunto per provar a veure quin gust té! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si segueixes aquesta recepta gairebé no trobaràs la diferència Anna, però si la vols més lleugera també t'explico com fer-ho. Ja em diràs què t'ha semblat.
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Una bona proposta per l'estiu i....per tot l'any!!! A mi m'agrada força!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si...tot i que jo prefereixo la típica maionesa i si és amb all millor!
      Petons
      Anna

      Elimina
  3. Me l'apunto, perquè ara de cara a l'estiu és interessant pel tema de l'ou, així que l'haurem de provar per decidir-nos quina ens agrada més ;). Un petó!

    ResponElimina