INGREDIENTS:
100 ml de llet vegetal
200 ml d'oli d'oliva
1 all
sal, mitja llimona
Si voleu prescindir dels ous a la salsa maionesa ja sigui perquè sou conscients de l'explotació animal o bé simplement per temes de salut o d'intoleràncies, us recomano utilitzar una llet vegetal com a substitut.
Amb aquesta recepta obtindreu una salsa que no té absolutament res a envejar a la maionesa. Si us agrada un gust més suau, elimineu-ne l'all, i en comptes d'oli d'oliva el de girasol. La salsa obtinguda serà més suau i de color més blanquinós.
Per a fer la salsa, poseu la llet a temperatura ambient en un recipient estret i alt, afegiu-hi l'oli, l'all i la sal. Passeu-ho pel túrmix a velocitat baixa i sense bellugar-lo gens. Poc a poc veureu com es va barrejant tot plegat i es va espessint. Quan gairebé la tingueu lligada afegiu-hi les gotes de suc de llimona i seguiu batent fins que us quedi força espessa. Un cop acabada, si no la consumiu, guardeu-la a la nevera.
Si quan l'heu d'utilitzar veieu que se us ha quallat una mica i no us agrada visualment com està, sols l'heu de remenar bé amb una forquilla i veureu com torna a agafar la consistència que tenia acabada de fer.
Amb aquesta recepta us sortiran uns 300 ml de veganesa. Si en voleu més o menys quantitat sols cal que tingueu en compte que sempre hi ha d'haver el doble d'oli que de llet. Amb aquesta premisa tindreu sempre l'èxit assegurat.
Ostres no l'he provat mai la lactonesa! M'ho apunto per provar a veure quin gust té! ;)
ResponEliminaSi segueixes aquesta recepta gairebé no trobaràs la diferència Anna, però si la vols més lleugera també t'explico com fer-ho. Ja em diràs què t'ha semblat.
EliminaPetons
Anna
Una bona proposta per l'estiu i....per tot l'any!!! A mi m'agrada força!
ResponEliminaPetons,
Olga
Doncs si...tot i que jo prefereixo la típica maionesa i si és amb all millor!
EliminaPetons
Anna
Me l'apunto, perquè ara de cara a l'estiu és interessant pel tema de l'ou, així que l'haurem de provar per decidir-nos quina ens agrada més ;). Un petó!
ResponElimina