INGREDIENTS:
faves tendres
faves tendres amb tavella
ceba tendra
alls tendres
vi
ous
julivert, menta
sal, oli, pebre
Aquest plat l'anomeno de supervivència, ara us explico per què... En temps de primavera, algun diumenge anem a la masia a passar el dia, a cuidar de l'hort i a pendre el solet. El camp comença a donar fruits, i un d'ells són les faves, que encara són tendres, igual que les cebes, els alls primerencs, el julivert, els primers brots de menta, les carxofes, i com no, els ous de les meves estimades gallinetes que no falten durant l'any!
Així que de tot aquest poti poti que collim a l'hort en fem el dinar, és una font de salut ja que no hi ha res més bo i sa que la verdura acabada de collir que encara conserva les seves propietats. Ara us ho explico com ho fem, ja veureu que senzill!
Abans que res collim les faves i les desgranem, també agafem les tavelles més tendres que es poden menjar.
Collim un parell de cebes tendres i un grapadet d'alls tendres, i passem pel corral a plegar els ous. I que no se'ns oblidi el julivert i uns brots de la menta de les faves que fa tant bona olor!
Comencem a cuinar pelant i tallant les puntes de les carxofes, i les partim en quatre trossos. Com que són molt tendres, n'aprofitem també els talls, ben pelats i tallats a rodanxes.
Les posem a la paella amb un bon raig d'oli d'oliva i a foc mitjà. Agafem les tavelles, les rentem, els hi traiem les puntes i les fem a bocins d'un centímetre aproximadament. Ara les posem a la paella per a que es vagin coent.
Netegem i pelem els alls tendres, els piquem a bocins petits, i els afegim a les verdures.
Ara pelem i tallem la ceba ben fineta i la posem a la paella. Hi afegim un rajolí del vi que hi ha per casa.
Finalment acabem d'afegir les faves tendres que amb molt poc temps estaran fetes. Piquem el julivert i l'afegim, i finalment els brots de menta sencers. Salpebrem, i tapem.
Anem remenant de tant en tant amb molta cura de no desfer les faves. Si demana oli li posem aigua per evitar una mica els greixos, i així es van fent amb el seu propi vapor.
Quan les carxofes estan al dente, ho retirem del foc i deixem reposar uns minuts. Mentrestant, en una paella a part, fem un ou ferrat per cadascú que serà per acompanyar el plat i amb una mica de pa torrat, serà un dinar que difícilment s'oblida.
El "secret" està en la senzillesa de l'elaboració del plat i en l'ús d'uns productes tendres i acabats de collir.
Amb aquests ingredient ha de ser un pkat excel.lent!! Bona setmana
ResponEliminaHo és! Tot tendret i de temporada, boníssim Teresa!
EliminaUna abraçada
Anna
UUuuaaalaaaa!!! Quin plat!!! Quin goig poder-lo fer amb tot el que culls de l'hort.......
ResponEliminaPetonets,
Olga
Doncs si Olga...tot un luxe!
EliminaPetons
Anna
Aquest plat de supervivència...mmm boníssim!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
I tant Dolça! Ja firmo perquè fos diumenge cada dia jeje
EliminaPetons
Anna
Aquest és un plat de luxe, pels ingredients i pel seu origen! sou uns afortunats, en sou conscients oi?? un petonàs!
ResponEliminaI tant que si! Ho tinc molt present Eva, i li dóno molta importància, això es fer salut ;)
EliminaPetons
Anna
Es una suerte que los productos sean de cosecha propia. Yo los compro en Mercat De Pagès de la Colònia Güell y no me puedo quejar, pero ir a recoger los huevos y comerlos recién puestos debe ser una gozada.
ResponEliminaQue tengas un buen día.
Un abrazo
Blanca de JUEGO DE SABORES
Es una gran suerte, si. En los mercados se encuentra muy buena verdura tambien, aunque reconozco lo privilegiada que soy ya por el sabor que tienen las verduras acabadas de recoger como por el aporte nutricional que ello representa.
EliminaUn beso Ana
Anna
Anna