INGREDIENTS: (8 racions)
1 làmina de pasta de full
2 pomes
melmelada d'albercocs
canyella en pols
sucre glass
En un bol per anar al microones poseu-hi un litre d'aigua i el suc d'una llimona.
Renteu i talleu les pomes per la meitat. Traieu-ne el cor, i talleu-les a làmines ben finetes. Poseu les làmines a l'aigua amb llimona i fiqueu-ho al microones durant uns tres minuts. Aquest temps pot variar en funció de cada microones, així que millor fer-ho a ull. La poma us haurà de quedar flexible però no cuita, que més o menys es pugui doblegar sense que es trenqui.
Un cop la tingueu feta, poseu-la en un colador per a que elimini les restes d'aigua. Mentrestant...
Enceneu el forn a 220º.
Poseu la làmina de pasta de full (millor rectangular) sobre el marbre enfarinat. Amb un corró esteneu-la una mica més, i dividiu-la en vuit parts iguals tallant-les amb un ganivet de dalt a baix.
Repartiu una mica de la melmelada sobre cada una de les parts amb una culleretai empolsimeu amb canyella en pols.
Repartiu els talls de poma de dalt a baix i tal com indica la imatge:
També us quedaran boniques si feu que els talls muntin uns sobre els altres un parell de centímetres.
Un cop hi hàgiu posat la poma, aneu-les cargolant com si fóssin un caneló, i poseu-les en una safata de forn dintre dels motlles de silicona per a fer magdalenes, així no se us deformaran al coure's.
Ja les podeu enfornar a 180º durant mitja hora aproximadament. El temps variarà en cada forn, sols cal que tingueu en compte que la pasta s'ha de coure bé i que la poma no s'ha de cremar. Quan les traieu, deixeu-les refredar una mica abans de treure-les del motlle, així us serà més fàcil.
Doncs ja les teniu enllestides. Les podeu espolvorejar amb una mica de sucre glass si voleu.
I bon Sant Jordi per a tothom!
Que senzill i que bonic!!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Dolça no cal complicar-se la vida per tenir coses bones, no? ;)
EliminaPetons
Anna
Precioses...i qué bones...i fàcils de preparar...no es pot demanar més!!! Ets una artista!
ResponEliminaGràcies Mònica! També he pensat que es poden fer amb compota en comptes de melmelada, així ens estalviem sucres...a veure si ho provo :)
EliminaUna abraçada
Anna
Quina bona pinta! Ho provarem!
ResponEliminaMoltes gràcies Belén. Ja m'explicaras com t'han quedat.
EliminaUna abraçada.
Anna
Son precioses aquestes roses i ben bones que deuen ser.....Les faré
ResponEliminaLa veritat és que el resultat sorprèn Montse. Ja em diràs com t'han quedat.
EliminaPetons
Anna
Impressionants!!
ResponEliminaMoltes gràcies l'Essència de la cuina! :)
EliminaAnna
Hola anna guapa tu
ResponEliminaNena que maques que queden,...et copio, mil petonets Susanna
Hola Susanna, moltes gràcies. Segur que et quedaran molt bé també! benvinguda al blog :)
EliminaPetons
Anna
Que xules! les vaig fer l'any passat i van tenir molt d'èxit!! bona diada!
ResponEliminaMe n'alegro molt Teresa, que les fessis i ho comparteixis aquí!
EliminaUna abraçada ;)
Anna