diumenge, 15 de març del 2015

TRUITA DE FAVES TENDRES AMB TAVELLA.



INGREDIENTS:

400 grams de faves amb tavella
2 cebes tendres
5 ous ecològics
oli d'oliva, sal, farigola

A casa, d'aquesta truita sempre n'hem dit truita de faves amb borra. No conec gaire gent que sàpiga què és la borra, i el diccionari tampoc ho acaba d'especificar, de fet no sé per què li diem aixi...
Quan les favetes encara s'estàn formant a l'interior de la borra, és el moment ideal per tastar-les, ja sigui en truita o saltejades. Un cop ja han crescut, les tavelles ja no són tendres, llavors cal eliminar-les i menjar-nos sols les faves, però ara al començament, si teniu ocasió de trobar-ne, us recomano que les tasteu.
Per fer la truita cal que netegeu les tavelles i les escapceu. Si en trobeu alguna que la veieu molt feta, la podeu pelar i aprofitar-ne les favetes. Talleu les tavelles a trossets d'un centímetre aproximadament. Peleu les cebes tendres i feu el mateix.
En una paella antiadherent i un bon raig d'oli poseu-hi les tavelles i les cebes, tapeu-ho perquè es vagi fent amb el seu propi vapor i no necessiti més oli. Aneu remenant de tant en tant i passats uns cinc minuts afegiu-hi les favetes, que estaran cuites amb un no res. Saleu-ho.
Bateu els ous en un bol, i quan tingueu les verdures cuites les hi afegiu juntament amb unes fulletes de farigola, barregeu bé per que l'ou arribi a tot arreu. Torneu a posar un rajolinet d'oli a la paella i fiqueu-hi la mescla ben repartida. Si convé abaixeu una mica el foc i quan estigui cuita per una cara la gireu amb l'ajuda un plat i deixeu que s'acabi de fer per l'altra. 
Ja teniu la truita enllestida, segur que us agradarà!!

6 comentaris:

  1. No havia vist mai truita de faves i menys amb tavella. Tinc que provar-la, perquè les faves amb tavella m’agraden molt guisades.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs t'encantarà!, Això si, que les tavelles siguin tendres, o sigui que no esperis gaire! ;)
      Ptonas
      Anna

      Elimina
  2. Fa temps que predico que la tavella de les faves és tan o més bona que la llavor, i les receptes de faves que he penjat al blog sempre són fetes així, amb pell com en diem nosaltres. Amb truita no n'he fet mai, però segur que deu estar boníssima amb ingredients tan bons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Manel. I felicitats pel teu blog, hi he entrat a donar una ullada i me n'he fet seguidora. Estem en contacte :)
      Anna

      Elimina
  3. La meva sogra en fa una de molt semblant!!!! I fa uns quants plats amb la tavella de les faves!!! Els ous ecològics ja és "el no va más"!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que si en tens oportunitat val la pena de fer-la, tot tendret aixi...és deliciós! I en aquest cas, tots els ingredients són de casa nostra!!
      Anna

      Elimina