dimarts, 24 de febrer del 2015

XIPS DE COL KALE.




INGREDIENTS:
col kale
suc d'una llimona
sal, oli, herbes aromàtiques

La col kale també anomenada la reina dels vegetals, és una font inesgotable de nutrició, pel seu alt contingut en ferro, calci i vitamines, és un aliment depuratiu, amb propietats aniinflamatòries i que protegeix de malalties cardiovasculars. Si en voleu saber més, us recomano que visiteu Ets el que menges on hi ha una detallada i complerta explicació sobre ella.
A la cuina es pot fer de moltes maneres. Avui, per exemple, n'he fet unes xips, que poden servir com entreteniment a mitja tarda, com a acompanyament, o bé per un pica pica.
Per fer-les, simplement les heu de rentar bé i assecar-les completament. Els hi traieu les tijes ja que són bastant dures i feu a trossets la fulla amb les mans.
Engegueu el forn a 180º.
Poseu les fulles en un bol i tireu-hi un raig de llimona, remeneu-les. Seguidament, un raig d'oli d'oliva, i amb les mans ben netes, les aneu remenant suaument com si les acaronéssiu. Quan s'hagi repartit l'oli la podeu posar sobre paper vegetal i a la safata del forn, que haureu d'abaixar per a que es vagi coent poc a poc. Jo he posat el meu a 160º durant uns 15 minuts, tot i que cadascú coneix el seu forn. Us recomano anar-les movent de tant en tant així comproveu com estan de cruixents. És important que eviteu que es torrin massa, si es comença a tornar de color marró el gust es torna amarg. Per tant, mantingueu el color verd i la textura cruixent.
Un cop treta del forn, hi podeu posar sal, i si voleu dissimular el gust de la col hi podeu posar orenga o farigola per sobre.
Espero que us hagi agradat i que proveu de fer-la de d'altres maneres. Més endavant penjaré noves receptes amb ella ;)

6 comentaris:

  1. És una recepta molt original! N 'havia vist altres xips de verdures, remolatxa, pastanaga, ...però de fulla verda, mai! Me l'apunto. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna almenys és una mica més saludable, ja sigui per les propietats que porta la col com per la manera de fer-la al forn, i no fregida, com normalment es fan les xips.
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Carai quina bona pinta!! Jo tot just vaig provar aquesta col la setmana passada amb una truita de patates... i em va agradar prou! serà qüestió de provar de fer-la d'aquesta manera! ptons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs Anna va molt bé per entretenir la gana. I en truita de patates també deu estar ben bona...la provarem!!
      Ptnets
      Anna

      Elimina
  3. No conec aquesta classe de col! Quan tingui oportunitat,la compro!
    Petonets!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo n'havia sentit a parlar però pensava que era molt difícil de trobar, i l'altre dia, per casualitat la vaig veure a l'Esclat i no vaig dubtar en agafar-la i experimentar. Per cert, és km0, de Cambrils!! ;)
      Petons
      Anna

      Elimina