dimecres, 11 de febrer del 2015

TARTALETES DE LEMOND CURD.



INGREDIENTS:

200 grams de lemon curd
12 tartaletes mitjanes
3 clares 
150 grams de sucre
polsim de sal
gotes de suc de llimona

Per una banda teniu ja preparada la lemond curd. Per les tartaletes, les podeu comprar ja preparades i cuites o fer-les vosaltres mateixos amb pasta brisa i uns motlles circulars, i si teniu temps i ganes, podeu fer-ne la pasta si voleu. Jo he buscat el camí del mig i he comprat una làmina de pasta per fer-les a casa.
Si voleu fer-les com jo, sols cal que tingueu motlles amb la forma adecuada i tallar-les en forma circular de manera que quedin ben adaptades al motlle. Els podeu omplir amb llegums crues per a que no es deformin a l'enfornar, i quan les tingueu rossetes ja les podeu retirar.
Ara només us queda fer la merenga. Utilitzeu 3 clares d'ou que col.locareu en un recipient adient per muntar-les. Poseu-hi un polsim de sal i ja podeu començar-les a batre. Quan comencin a espumar, hi afegiu el sucre amb compte i seguiu batent fins que quedi una barreja ben consistent. Si gireu el recipient veureu que les clares no cauen sinó que s'hi queden adherides.
En una safata de forn i sobre paper vegetal, col.loqueu les tartaletes. Ompliu-les amb la lemond curd i poseu el merengue en una mànega pastissera. Repartiu-lo per sobre les tartaletes i ja ho podeu gratinar. Quan vegeu que agafa un color marronet, ja les podeu retirar del forn. Deixeu-les refredar i reserveu-les a la nevera fins el moment de servir.
Si sou amants del gust àcid, us encantarà aquest postre.




5 comentaris:

  1. Que bones! m'encanta la llimona i amb merenga encara més! Un petó maca!

    ResponElimina
  2. Hola Pilar, és un contrast molt bo, àcid i dolç, i la tartaleta que li dóna cos. M'han agradat molt. Una abraçada.
    Anna

    ResponElimina
  3. Quin gran destí per una gran crema!! m'encanten, i a més la presentació és moníssima! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eva. T'ha quedat molt poètic això!! ;)
      Anna

      Elimina
  4. Mira, de fora són precioses, però un cop mossegades, aquest esclat de color groc les fa irresistibles! PEtonarros!

    ResponElimina