INGREDIENTS:
enciam fulla de roure
poma
alvocat
cogombre
olives
faves
alls tendres
llimona
vi blanc
brots de favera
oli d'oliva, mel, sal i vinagre
Després d'un cap de setmana d'àpats que surten del dia a dia, em venia de gust una senzilla amanida de fulla verda. He agafat de l'hort uns brots de favera, ara que són tendres és el millor moment per degustar-los en amanides, i de pas he cuit unes favetes que tenia congelades.
Una amanida ben fàcil i sana, veureu que no he posat cap quantitat ja que dependrà dels ingredients que més us agradin.
He començat coent les faves. Les he ficat en una paella junt amb un parell d'alls tendres trossejats i un raig de vi blanc, tapat, i deixant que s'anéssin coent. He afegit sal i pebre. Acabada la cocció les he deixat a la paella per que mantinguéssin la temperatura.
Mentrestant he muntat el plat. Començant rentant les verdures i tallant-les a bocins, i regant amb suc de llimona els talls de poma i d'alvocat per a que no s'oxidéssin. He col.locat les fulles d'enciam, la poma, el cogombre, les olives, l'alvocat, les faves, i finalment els brots, tot ben col.locadet per a que sigui més apetitós!
Per amanir, res millor que una vinagreta amb oli, llimona, una culleradeta de mel, sal i pebre. Bon profit!
Una amanida bona bona bona
ResponEliminaPtnts
Dolça
Després d'àpats copiosos sempre va bé una mica de verd...(com els conills) ;P
EliminaPetons Dolça
Anna
Una amanida lleugereta però ben combinada ideal per a compensar una mica els excessos, un petó!! ;)
ResponEliminaSi noia, el cos em demanava color verd! :)
EliminaPetons
Anna
mmmmm mai ho he probat brots de favera!! si en trobo o no la fare l´amanida te molt bona pinta
ResponEliminaLirci jo tampoc els havia tastat mai, i com que a casa tenim hort els vaig poder tastar. Sembla que mengis faves tendres! em va sorpendre, i quan tinc ocasió n'hi poso a l'amanida, per variar una mica saps...
EliminaAnna