dilluns, 2 de febrer del 2015

TARTA DE SANTIAGO.



INGREDIENTS:

5 ous ecològics

250 grams d'ametlla mòlta
250 grams de sucre
5 grams de canyella en pols
sucre glass, mantega i farina
ratlladura de mitja llimona


Abans que res, comenceu encenent el forn 
a 180º per a que es vagi escalfant.
En un bol i amb un batedor elèctric, barregeu els ous amb el sucre, bateu-ho bé fins que es blanquegin una mica. Afegiu-hi la ratlladura de mitja llimona i els 5 grams de canyella en pols. Barregeu bé amb una espàtula i ja hi podeu afegir l'ametlla mòlta o farina d'ametlla com li vulgueu dir. Ho seguiu remnant amb una espàtula fins que la farina quedi ben integrada amb la barreja que heu fet dels ous.
Unteu un motlle desmontable d'uns 24 cm amb la mantega i farina. Poseu-hi la massa a dintre i ja podeu enfornar durant uns 40 minuts. Com que el temps pot variar d'un forn a l'altre, recomano que la punxeu i si surt neta l'agulla és que esta a punt.
Traieu-la del forn i deixeu que s'arrefredi. Ara ja la podeu desenmotllar, i amb l'ajuda d'una plantilla de la creu de Santiago (jo la vaig treure d'internet) l'empolseu amb sucre glass per sobre amb l'ajuda d'un colador. Un cop recoberta i amb molta cura, retireu la plantilla i ja la teniu a punt!




6 comentaris:

  1. MMMMmmm....una delícia d'ametlla!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé si feta amb avellanes podria quedar així de bona...un dia ho provare ;)
      Anna

      Elimina
  2. Ummm que bonaaaa!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fem un mos boníssimaaa ja se l'han cruspit tota! Com dius l'Olga és una delícia d'ametlla ;)
      Anna

      Elimina
  3. M'encanta...quan vaig anar a Santiago no en vaig parar de menjar (per esmorzar i tot!). T'ha quedat genial! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mònica, segur que la que vas tastar allà tenia algun punt especial que la feia diferent...el lloc, l'ambient....l'orujo? ;P
      Anna

      Elimina