divendres, 30 de gener del 2015

CUSCúS INTEGRAL AMB VERDURETES.

INGREDIENTS:
cuscús integral d'espelta
verduretes al gust ( bròquil, pebrot vermell, cols de brusel.les, porro, alls tendres, carbassó)
oli d'oliva, sal, aigua

Aquest és un cuscús molt fàcil de preparar que el podeu fer amb les verdures que tingueu rondant per la nevera, i sense espècies ni aromes exòtics. Diguéssim que és un cuscús per als qui us voleu iniciar en aquest plat que té tantes variants. Som-hi doncs:
Renteu i talleu les verdures a daus, si pot ser tots de la mateixa mida aproximadament. Hi podeu posar les verdures que més us agradin o les que vulgueu aprofitar de les que tingueu a la nevera. Jo hi vaig posar pebrot vermell, bròquil de la masia, cols de brusel.les, porro, alls tendres i carbassó. Les quantitats de cada una us les deixo al vostre gust. 
En una paella amb un raig d'oli a foc mig poseu-hi totes les verdures alhora, i tapeu-la per a que es vagin fent amb el seu vapor, així utilitzareu menys oli i la cocció serà més ràpida. Si demanen oli afegiu-hi aigua. M'agrada posar-les totes alhora perquè així unes queden més cuites que les altres i es van trobant diferents textures, no és tant avorrit!
Aneu remenant les verduretes de tant en tant i no us oblideu de posar-hi una mica de sal. Retireu-les quan estiguin al dente.
Mentrestant en una altra paella amb un rajolí d'oli i a foc més fort, hi poseu el cuscús. Aproximadament són uns 100 grams per persona. Aneu remenant per a que es torri una mica. 
Poseu a escalfar l'aigua i quan el cuscús hagi agafat coloret ja la podeu afegir. Per a que tingueu una idea, la quantitat d'aigua és el doble que la de cuscús. No pareu de remenar fins que l'hagi absorvit gairebé tota, ho retireu del foc i remeneu una mica més fins que els granets es desenganxin. A mi m'agrada deixar-lo al dente però això va al gust de cadascú.
Un cop ho tingueu tot cuit ja ho podeu servir, junt o separat com més us agradi. Si les verduretes us han fet suquet, no el descarteu, és deliciós.


Pels qui estigueu interessats en saber alguna cosa més sobre el cuscús: http://www.etselquemenges.cat/rebost/el-cuscus


6 comentaris:

  1. El cuscús amb verdures és un dels meus plats preferits, i queda genial per al tàper diari!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eva, doncs si, i a més si hi poses algo de proteïna ja tens el plat complert: verdures, hidrats i proteïnes. A mi també m'agrada molt! Una abraçada.
      Anna

      Elimina
  2. A nosaltres ens agrada molt el cuscús!! Desconeixia que hi hagués cuscús integral!!! Gràcies per la recepta!
    Petons i.....bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Olga, el que vaig utilitzar era d'espelta integral i ecològica. N'hi ha de varis tipus de cereals, si vas a qualsevol botiga tipus santiveri o herbolari segur que en trobes, val la pena provar-ho. Petons.
      Anna

      Elimina
  3. És un plat d'aprofitament d'alló més bo!!!! I a més és molt versàtil...pots anar variant el que hi afegeixes!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Mònica, tot i cap. A mi m'agrada ben especiat però el meu xicot no hi està gaire acostumat així que per començar el va trobar molt rebò!
      Anna

      Elimina