diumenge, 15 de febrer del 2015

MENJAR BLANC DE REUS.




INGREDIENTS: (5 racions)

1 l d'aigua
250 grams de farina d'ametlles
200 grams de sucre
100 grams de fècula de blat 
polsim de sal, canyella en pols


Si heu estat buscant una recepta de menjar blanc, haureu comprovat que hi ha moltes maneres de fer-lo, unes més laborioses que d'altres. Jo he utilitzat la d'una reusenca i n'he variat una mica les proporcions de sucre perquè no fos tant dolça i li he tret la pell de llimona i la canyella per donar més importància al gust de les ametlles. Per cert, si són de la varietat Marcona, molt millor! Aquí us la deixo:
Poseu tots els ingredients (menys la fècula de blat o Maicena) en un cassó i aneu remenant de tant en tant. Deixeu que bulli durant uns 15 minuts. 
Passat aquest temps retireu-ho del foc i coleu-ho amb un drap de cotó que haureu d'anar apretant fins que quedi ben escorregut. D'aquesta manera obtindreu per una banda la llet d'ametlles i per l'altra una bola d'ametlles que la podeu aprofitar pel que se us acudeixi, ja ho rumiareu, però no la llenceu!
Torneu a posar la llet al foc i quan hagi agafat temperatura, hi afegiu els 100 grams de Maicena. Ho aneu remenant fins que quedi ben dissolta i sense grumolls. La Maicena espessirà la llet, quan vegeu que comença a agafar una consistència cremosa, ja la podeu retirar del foc.
El menjar blanc s'acostuma a servir en terrines però el podeu repartir en copes, gots....on més us agradi segons la presentació que en vulgueu fer. Jo ho he fet de la manera tradicional. 
El deixeu refredar i el podeu posar a la nevera si voleu. Hi ha qui li agrada fred, tot i que jo el prefereixo tebi. Això si, que no hi falti la canyella en pols per sobre! ;)


7 comentaris:

  1. Què t'ha semblat la recepta del nostre menjablanc? Bo, veritat?
    Si en tornes a fer no pateixis per la llimona i la canyella... no dominen gens i no tapen el gust de l'ametlla.
    Ara si, la recepta de sempre és sense empolsimar-hi canyella per damunt. Ara s'hi posen melmelades, coulis, canyella, caramel... però normalment es menja amb una neula o un carquinyoli :-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uauuuuu això si que és un comentari valuós!! Moltes gràcies Dolça, la pròxima ho provaré així! :)) Petons
      Anna

      Elimina
  2. Només he menjat una vegada i el vaig trobar deliciós!!! No l'he preparat mai a casa.....
    Petons i bona setmana!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs amb el fet de casa no té punt de comparació. Entre pa i pa prova'l de fer ja veuràs que bo ;)
      Bona setmana per tu també guapa!
      Anna

      Elimina
  3. que bo....no sabia que no s'hi tirava canyella..jo sempre l'he vist amb canyella, com a mínim les versions que es fan a Barcelona (al carrer petritxol abans en feien)...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre s'aprenen coses anirac, és lo bo de que deixeu els comentaris a les receptes ;)
      Anna

      Elimina