INGREDIENTS:
calçots
sucre morè
sal, oli d'oliva
Als mercats, els pagesos solen tenir a les parades una manats de calçots que per mida no els poden vendre per a fer calçotades, ja que no tenen el calibre adequat, i per això són utilitzats a les cuines, tot i que si no en trobeu, podeu fer servir els grans perfectament. Per a que us feu una idea sobre les proporcions, jo vaig utilitzar un parell de manats d' uns 20 calçots cadascun.
Per caramelitzar-los, heu de tallar els caps i les arrels, treure'n les primeres capes, rentar-los i tallar-los verticalment en quatre porcions.
Poseu una paella al foc amb un raig d'oli d'oliva junt amb els calçots i una culleradeta de sucre morè. Pel gust no caldria afegir sucre, ja que els calçots ja són una mica dolços, però a mi m'agrada afegir un toc de sucre morè per a que li doni el color marró i no siguin tant verdosos. Afegiu la sal.
Si veieu que durant la cocció es queden secs, hi podeu afegir una mica d'oli o bé un rajolí d'aigua si sou dels que compteu calories ;)
A foc suau, deixeu que es vagin coent per ells mateixos, sols cal que aneu remenant de tant en tant i el foc farà la resta.
Els calçots caramelitzats es poden utilitzar com a acompanyament de carns i peixos, en entrepans, pizzes, entremesos, i allà on se us acudeixi, sols cal fer volar la imaginació!
que bons!
ResponEliminapetonets
Si que ho són Montse si! ;)
EliminaPetons
Anna
M'apunto aquesta idea perquè no hi ha dubte que ha d'estar deliciosa!! un petó!
ResponEliminaTenen un gust similar a la ceba, però personalment crec que no són tant empalagosos, conserven un rerafons calçotaire jajaja ;)
EliminaPetons Eva
Ostres!!! Mai hagués pensant en caramelitzar calçots!!! Molt original!!!
ResponEliminaPetons i...bona setmana!!
Olga
Doncs ja en saps una més Olga! Bona setmana per tu també guapa!
EliminaAnna