dilluns, 16 de febrer del 2015

CALÇOTS CARAMELITZATS.




INGREDIENTS:

calçots
sucre morè
sal, oli d'oliva

Als mercats, els pagesos solen tenir a les parades una manats de calçots que per mida no els poden vendre per a fer calçotades, ja que no tenen el calibre adequat, i per això són utilitzats a les cuines, tot i que si no en trobeu, podeu fer servir els grans perfectament. Per a que us feu una idea sobre les proporcions, jo vaig utilitzar un parell de manats d' uns 20 calçots cadascun.
Per caramelitzar-los, heu de tallar els caps i les arrels, treure'n les primeres capes, rentar-los i tallar-los verticalment en quatre porcions. 
Poseu una paella al foc amb un raig d'oli d'oliva junt amb els calçots i una culleradeta de sucre morè. Pel gust no caldria afegir sucre, ja que els calçots ja són una mica dolços, però a mi m'agrada afegir un toc de sucre morè per a que li doni el color marró i no siguin tant verdosos. Afegiu la sal.
Si veieu que durant la cocció es queden secs, hi podeu afegir una mica d'oli o bé un rajolí d'aigua si sou dels que compteu calories ;)
A foc suau, deixeu que es vagin coent per ells mateixos, sols cal que aneu remenant de tant en tant i el foc farà la resta.
Els calçots caramelitzats es poden utilitzar com a acompanyament de carns i peixos, en entrepans, pizzes, entremesos, i allà on se us acudeixi, sols cal fer volar la imaginació!



6 comentaris:

  1. Respostes
    1. Si que ho són Montse si! ;)
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. M'apunto aquesta idea perquè no hi ha dubte que ha d'estar deliciosa!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenen un gust similar a la ceba, però personalment crec que no són tant empalagosos, conserven un rerafons calçotaire jajaja ;)
      Petons Eva

      Elimina
  3. Ostres!!! Mai hagués pensant en caramelitzar calçots!!! Molt original!!!
    Petons i...bona setmana!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja en saps una més Olga! Bona setmana per tu també guapa!
      Anna

      Elimina