dissabte, 7 de febrer del 2015

RISOTTO DE REMOLATXA.



INGREDIENTS:



2 remolatxes 
2 dents d'all
1 got de vi blanc
1 litre de caldo vegetal
1 ceba
250 grams d'arròs 
25 grams de mantega 
formatge parmesà
sal, pebre, oli d'oliva

Per fer aquest risotto, he utilitzat arròs integral. Sé que no és el més adequat però sóc una gran fan d'aquest arròs per tots els nutrients i la fibra que ens aporta. Un cop cuit té un tret que el distingeix de la resta, i és que no queda tant tou com els altres, es noten força els granets i això m'encanta. Així que si preferiu fer-ho amb un altre, teniu un gran ventall on escollir, jo em quedo amb ell.
Primer que tot he posat l'arròs en remull durant una hora. Aquest costa bastant més de coure, i si el remullem, n'accelerarem la cocció.
Per altra banda he embolicat les remolatxes amb paper de plata i les he posat al forn, com si de patates es tractés. S'hi han estat a 220º durant una hora aproximadament. Intento evitar-lo, però si ho preferiu les podeu fer al microones.
Un cop cuites, desemboliqueu i peleu-les, les partiu en quatre i les poseu en un recipient per minipimer. Les tritureu fins que us quedi un puré i les reserveu.
Peleu la ceba i piqueu-la a trossets ben petits. En una paella amb un rajolí d'oli sofregiu-la junt amb els alls ben picats també. Quan es torni transparent ja hi podeu afegir l'arròs que haureu colat prèviament. Salpebreu.
Barregeu bé l'arròs amb el sofregit i ja li podeu ficar el got de vi blanc. Deixeu que vagi fent xup xup fins que perdi l'alcohol. Ara ja hi podeu afegir el caldo vegetal que haurà de ser calent. Primer una tassa, quan se la begui una altra, i així successivament, és important anar-li posant poc a poc a mesura que ho demani. També és important que ho aneu remenant ja que amb la fricció dels granets, l'arròs deixa anar el midó que li donarà, en part, la textura cremosa que té aquest plat.
Quan vegeu que està gairebé cuit, és el moment de posar-hi el puré de remolatxa. Estigueu atents en com es va tenyint de vermell tot plegat, és un espectacle!
Seguiu remenant fins que l'arròs estigui cuit. Recordeu que si és integral queda un pèl més dur. Afegiu-hi la mantega poc a poc i sense parar de remenar.
Ja ho podeu treure del foc i ratllar-hi per sobre el formatge parmesà. No us he posat la quantitat perquè depèn de si us agrada més o menys el formatge. Tampoc cal abusar o tapareu el gust de tot el plat!
Remeneu bé per a que es barregi i es fongui, i veureu com el vostre plat es torna més cremós.
El podeu servir amb una mica de julivert per sobre ben picat o amb el que se us acudeixi.
I ara...a disfrutar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada