INGREDIENTS:
500 grams de farina de força
250 ml d'aigua tèbia
10 grams de sal
25 ml d'oli d'oliva
12 grams de llevat fresc
1 manat de calçots
tomàquet triturat
formatge ratllat
orenga, oli picant
Comencem dissolvent el llevat amb l'aigua tèbia.
En un bol hi posem la farina i fem un volcà, a l'interior hi posem la mescla anterior. Ja podem començar a barrejar. Si no us voleu embrutar tant les mans ho podeu fer amb una cullera, tot i que després serà inevitable, a no ser que tingueu algun artilugi amassador :)
Afegiu-hi l'oli i la sal, i seguiu amassant, ara és el moment d'enfarinar el marbre de la cuina i treballar-hi a sobre. Aneu-la treballant durant uns deu minuts, fins que ja no se us enganxi a les mans. Podeu afegir una mica de farina si us ho demana.
Un cop estigui, la poseu en un bol enfarinat i la tapeu amb un drap de cotó. Ara haurà de fermentar durant una hora aproximadament, fins que hagi doblat el seu volum.
Un cop feta la fermentació, agafeu la bola, l'amasseu durant un minut i ja li podeu donar la forma que vulgueu.
Amb les mesures que us he donat us sortirà una pizza de tamany gran. Aquesta és la part més entretinguda, però si us la voleu estalviar, us recomano comprar la base ja preparada, hi han marques comercials que dónen molt bon resultat.
Ja només ens queda muntar-la i enfornar-la. Col.loqueu-la a la safata del forn sobre un paper vegetal i la podeu muntar allà mateix.
Agafeu els calçots i netegeu-los, talleu-ne les arrels, una mica les fulles i la primera capa de pell. Amb un bon ganivet talleu-los ben finets. Reservar.
Sobre la base que heu fet, poseu-hi una mica de tomàquet triturat, escampeu-lo bé amb una cullera. Seguidament barregeu els calçots amb el formatge i poseu-hi un polsim de sal, ja que els calçots són força dolços. Repartiu-ho generosament sobre la massa. He barrejat calçots i formatge perquè no queda tant greixós ja que amb menys formatge n'hi ha suficient, però això va al gust de cadascú!
Ja podeu enfornar, jo prefereixo fer-ho a foc suau (uns 180º) perquè es faci tot lentament, així ens assegurem que la cocció serà la correcta.
Un cop ho vegeu torradet, ho treieu del forn i hi podeu tirar una mica d'orenga, i oli especiat per exemple.
Espero que us animeu a tastar-la, us sorpendrà!
Té una pinta impressionant! I a més ha de ser ben bona, una bona recepta. Un petó bonica!
ResponEliminaMoltes gràcies Pilar, venint de tu, m'ho creuré ;)
EliminaAnna
Mira...un trosset d'aquesta pizza me la menjava ara mateix per berenar! Petonarros!
ResponEliminaMmmmm sort que tens Mònica, jo....llàstima de la dieta! :)
EliminaEspectacular!! Amb poc n'hi ha prou, què bona ha d'estar!
ResponEliminaTens tota la raó Cristina! No cal complicar-se la vida si els ingredients són de qualitat ;)
EliminaUpsss acabo de descobrir el teu blog i amb els calçots ja m´has guanayt!!! Molt bona recepta!!
ResponEliminaÉs que tenen moltes possibilitats Lirci. M'alegro que m'hagis descobert. Gràcies!
EliminaAnna