INGREDIENTS: (2 raccions)
2 carxofes
1 llimona
formatge parmesà
pinyons
sal, oli, vinagre
Per aquesta recepta cal anar lleugers, ja que la carxofa s'oxida molt ràpidament i si no voleu que us agafi mal color, els vostres dits hauràn de córrer :)
Peleu les carxofes i talleu-ne els tronxos. Un cop hàgiu eliminat les fulles més verdes, talleu les puntes deixant la part més tendra No llenceu els tronxos que els aprofitarem per altres receptes!
Sobre una fusta de tallar i amb l'ajuda d'un bon ganivet, talleu la carxofa a làmines el màxim de fines que pogueu, i de seguida que les tingueu fetes, regueu-les amb unes gotes del suc de la llimona per a que no s'oxidi i de pas començaran a macerar-se.
En una safata col.loqueu els talls de carxofa un al costat de l'altre. Un rajolí de vinagre, una mica d'oli d'oliva, sal i pebre.
A més hi podeu posar unes virutes ben fines de formatge parmesà i uns pinyons del país.
Deixeu reposar mitja horeta a la nevera i ja ho teniu a punt!
I si us han quedat els dits tacats de la carxofa, una bona solució és refregar-se la mateixa llimona pels dits i veureu que bé us quedaran :)
Un carpaccio boníssim i molt sa! A més les carxofes m'encanten!! Un petó!
ResponEliminaA mi també Eva, aprofitem ara que estan en temporada! ;)
EliminaEts la reina dels carpaccios vegetals!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
I tu la del pa Olga! ;)
EliminaOhhhh.... de vedella, de gambes, de bacallà, de tonyina....i ara de carxofes...a mi que m'encanta el carpaccio...ara veig que em falta provar aquest!!! Petons!
ResponEliminaJo Per convicció sóc més aviat herbívora Mònica, però reconec que tots són boníssims!! Ja em diràs què t'ha semblat.
EliminaHa d'estar boníssim! Ara be... deus passar la tarda anant com una moto :D. SI ja és flatulenta cuita la carxofa no vull ni imaginar crua! :D. Un carpaccio vegetal que també queda molt bo amb el parmesà i la llimona és el de xampinyò.
ResponEliminaUna abraçada
Amadeu doncs no me n'havia adonat pas!! El de xampinyons també està boníssim amb l'amanida o torradetes...
EliminaAnna