INGREDIENTS:
500 grams de calçots nets i pelats
300 grams de sucre
llimona
canó de canyella
Talleu els calçots ja nets i pelats a rodanxes finetes i els fiqueu en una olla.
Hi afegiu el sucre blanc, peleu la llimona i hi afegiu la pell i el suc, i no us oblideu del canó de canyella que li donarà el toc de gràcia.
A foc mig ho aneu coent poc a poc, remenant de tant en tant durant uns 40 minuts aproximadament. Aneu-ho vigilant per a que no s'enganxi. Al principi el sucre el liquarà i semblarà que estigueu fent una sopa, no us espanteu, és normal!
Quan agafi un to marronós ja podeu tancar el foc, retirar la pell de llimona i posar-ho en pots de vidre.
Ho podeu utilitzar amb el típic pa amb mantega o donar-li altres usos com acompanyament de carns i formatges, és exquisit!
Quina melmelada més original! Ha d'estar de vici! un petó maca i a veure si et decideixes a participar en el concurs, el premi es boníssim!
ResponEliminaGràcies Pilar. T'animo a fer-la ja veuràs que dóna molt de joc. M'hi he de posar en el concurs, i no tinc molt de temps...però gràcies, m'informaré ;)
EliminaAnna
Jo la faig a partir dels calçots fets al foc... amb la carn i els formatges queda d'allò més bona!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
És una altra opció, no l'he fet mai així, a la pròxima calçotada ja sé què en faré dels que sobrin. Gràcies M Glòria!
EliminaAnna
No n'havia vist mai, de melmelada de calçots! però és molt original i interessant, no dubtaria a provar-la!! un petó!
ResponEliminaEva no és molt coneguda, es comercialitza només a nivell d'empreses de productes artesanals i alguns pastisseria d'aquí a Valls.
EliminaAnna
Tampoc havia sentit mai melmelada de calçots, em sembla molt interessant, amb el teu permís m’emporto la recepta,
ResponEliminaPetons
Encantada Fem un mos! ;) Desitjo que t'agradi!
EliminaAnna
Aquesta melmelada ha d'estar boníssima tan acompanyada de dolç com de salat...a casa ens agrada molt acompanyar les carns de melmelades tèbies...!!! Mmmmm!!! Petons!
ResponEliminaI acompanyant peix ...creus que combinaria? ho tinc en ment de provar-ho!
ResponEliminaAnna