diumenge, 25 de gener de 2015

MELMELADA DE CALÇOTS.


INGREDIENTS:

500 grams de calçots nets i pelats
300 grams de sucre
llimona
canó de canyella

Talleu els calçots ja nets i pelats a rodanxes finetes i els fiqueu en una olla.
Hi afegiu el sucre blanc, peleu la llimona i hi afegiu la pell i el suc, i no us oblideu del canó de canyella que li donarà el toc de gràcia.
A foc mig ho aneu coent poc a poc, remenant de tant en tant durant uns 40 minuts aproximadament. Aneu-ho vigilant per a que no s'enganxi. Al principi el sucre el liquarà i semblarà que estigueu fent una sopa, no us espanteu, és normal!
Quan agafi un to marronós ja podeu tancar el foc, retirar la pell de llimona i posar-ho en pots de vidre.
Ho podeu utilitzar amb el típic pa amb mantega o donar-li altres usos com acompanyament de carns i formatges, és exquisit!

10 comentaris:

  1. Quina melmelada més original! Ha d'estar de vici! un petó maca i a veure si et decideixes a participar en el concurs, el premi es boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar. T'animo a fer-la ja veuràs que dóna molt de joc. M'hi he de posar en el concurs, i no tinc molt de temps...però gràcies, m'informaré ;)
      Anna

      Elimina
  2. Jo la faig a partir dels calçots fets al foc... amb la carn i els formatges queda d'allò més bona!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una altra opció, no l'he fet mai així, a la pròxima calçotada ja sé què en faré dels que sobrin. Gràcies M Glòria!
      Anna

      Elimina
  3. No n'havia vist mai, de melmelada de calçots! però és molt original i interessant, no dubtaria a provar-la!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva no és molt coneguda, es comercialitza només a nivell d'empreses de productes artesanals i alguns pastisseria d'aquí a Valls.
      Anna

      Elimina
  4. Tampoc havia sentit mai melmelada de calçots, em sembla molt interessant, amb el teu permís m’emporto la recepta,
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encantada Fem un mos! ;) Desitjo que t'agradi!
      Anna

      Elimina
  5. Aquesta melmelada ha d'estar boníssima tan acompanyada de dolç com de salat...a casa ens agrada molt acompanyar les carns de melmelades tèbies...!!! Mmmmm!!! Petons!

    ResponElimina
  6. I acompanyant peix ...creus que combinaria? ho tinc en ment de provar-ho!
    Anna

    ResponElimina