divendres, 23 de gener de 2015

PATATES MONTSETA.


INGREDIENTS:

2 patates
200 ml de vermut Montseta
1/2 cullerada de mostassa
sal, oli d'oliva

Què us sembla la idea de convertir el vermut com a beguda en un aperitiu combinat amb les patates xips?  Jo ho vaig provar i el resultat va ser aquest! Si ho voleu tastar, és ben fàcil:
Primer podeu fer la reducció que la podreu tenir preparada. En un cassó hi poseu el vermut, a foc mig i que vagi bullint per perdre l'alcohol. Veureu que poc a poc es va tornant més espès, quan tingui la textura d'un xarop hi afegiu la mitja cullerada de mostassa, remeneu bé i ja teniu la reducció feta. Reserveu-la.
Ara anem per les patates:
Poseu a escalfar una paella amb oli abundant i a foc mig-alt.
Renteu bé les patates i talleu-les ben fines, gairebé d'un mil.límetre. Una mandolina us anirà genial.
Quan tingueu l'oli calent, aneu-hi posant els talls de patata. Jo ho vaig fer amb una paella mitjana i anava fent tongades de 12 en 12. Aneu remenant vigilant que no se us enganxin els talls, controleu el foc, ja que si és massa alt començaran a torrar-se i canviarà el gust. De vegades costa trobar el punt del foc, però un cop el teniu és un no parar ja veureu. Un cop canviïn lleugerament de color ja les podeu retirar i posar-les sobre un paper absorvent.
Un cop hagin eliminat l'oli sobrant, saleu-les i poseu-les en una safata, bol, on vosaltres vulgueu. Amb una cullereta de postres les aneu regant amb la reducció del vermut. Personalment m'agraden més acabades de fer, encara calentones, però això és qüestió de gustos!
Les podeu menjar com a acompanyament tot i que la meva idea va ser precisament per acompanyar el vermut del diumenge, amb unes olivetes, unes escopinyes...i com no, les patates Montseta ;)

Si voleu veure una altra recepta amb aquest vermut, cliqueu al Timbal de fruites i  cruixent amb vermut Montseta



8 comentaris:

  1. A fer aquest vermut m'hi apunto ràpid.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolça és que senta tant bé fer el vermutet mmmmmm ;)
      Anna

      Elimina
  2. Així tenen d’estar molt bones, ho provaré!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una manera diferent de menjar-te-les, ja veuràs com t'agradarà Fem un mos ;)
      Anna

      Elimina
  3. Aquesta reducció de vermut ha de ser una passada...! Jo també me les menjaria calentones aquestes xips...no sé si tindria ni temps de deixar-les escórrer! PEtons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara la provaré amb més coses la reducció, a veure què tal...
      Anna

      Elimina
  4. molt bona pinta :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Pollet, benvinguda al blog ;)
      Anna

      Elimina