INGREDIENTS:
100 grams d’ametlles crues amb pell
175 grams de farina
100 grams de sucre
1 ou ecològic
1 cullereta de llevat Royal
ratlladura de llimona
Abans de començar a elaborar la recepta, poseu les ametlles en remull i enceneu el forn a 180º.
En un bol barregeu el sucre i l'ou, i ho munteu amb un batedor elèctric. Quan s'hagi barrejat bé, afegiu la farina i el llevat, i la ratlladura de llimona. Ara ho haureu d'acabar d'amassar amb les mans. Escorreu bé les ametlles i afegiu-les a la massa.
Ara és el moment de formar una barra ben estreta i plana (uns 3 cm d'ample i 1 d'alt) i la col.loqueu sobre la safata coberta amb paper de forn. Penseu que amb la cocció, la massa tendeix a expandir-se una mica.
Si voleu que us quedin daurats, ho podeu pintar amb una mica de rovell d'ou.
Coure durant uns 15 minuts. Passat aquest temps ho treieu del forn i ho talleu en diagonal fent llesques d'un centímetre d'ample. Les distribuiu altre cop sobre la safata i ho torneu a enfornar durant uns deu minuts aproximadament amb el forn una mica més baix. Ho aneu vigilant i quan estiguin una mica daurades ja les podeu treure. Les col.loqueu sobre una reixa i deixeu que es refredin.
Aquesta recepta és del bloc All i julivert
Coure durant uns 15 minuts. Passat aquest temps ho treieu del forn i ho talleu en diagonal fent llesques d'un centímetre d'ample. Les distribuiu altre cop sobre la safata i ho torneu a enfornar durant uns deu minuts aproximadament amb el forn una mica més baix. Ho aneu vigilant i quan estiguin una mica daurades ja les podeu treure. Les col.loqueu sobre una reixa i deixeu que es refredin.
Aquesta recepta és del bloc All i julivert
Anna, t'han quedat sensacionals i amb aquest color tan daurat!!! Ideals per acompanyar un cafetó a mig matí.
ResponEliminaUn petonàs
Gràcies Carme! La teva recepta va ser la que més em va agradar, i mira els resultats, a dinar se'ls van acabar tots!! Moltes gràcies :)
EliminaAnna
Un dolç que és molt nostre!!! Me'l reservo per després de Nadal!!!!
ResponEliminaPetonets!!!Olga
Ben fet Olga, aquests dies els nostres forns treuran fum! Que ho disfrutis guapa! :)
EliminaAnna
Anna, quins carquinyolis! Els acabo de veure al facebook i he hagut d'entrar al teu blog per mirar-los de més a prop! M'han vingut unes ganes de menjar-ne...!
ResponEliminaUna abraçada.
Oriol
Moltes gràcies Oriol. M'alegro que t'hagin agafat ganes de tastar-los. fFelicitats pel teu blog, he entrat a donar-li un cop d'ull ;)
EliminaAnna