diumenge, 14 de desembre del 2014

CARQUINYOLIS.



INGREDIENTS:

100 grams d’ametlles crues amb pell

175 grams de farina
100 grams de sucre
1 ou ecològic
1 cullereta de llevat Royal
ratlladura de llimona

Abans de començar a elaborar la recepta, poseu les ametlles en remull i enceneu el forn a 180º.
En un bol barregeu el sucre i l'ou, i ho munteu amb un batedor elèctric. Quan s'hagi barrejat bé, afegiu la farina i el llevat, i la ratlladura de llimona. Ara ho haureu d'acabar d'amassar amb les mans. Escorreu bé les ametlles i afegiu-les a la massa.
Ara és el moment de formar una barra ben estreta i plana (uns 3 cm d'ample i 1 d'alt) i la col.loqueu sobre la safata coberta amb paper de forn. 
Penseu que amb la cocció, la massa tendeix a expandir-se una mica.
Si voleu que us quedin daurats, ho podeu pintar amb una mica de rovell d'ou.
Coure durant uns 15 minuts. Passat aquest temps ho treieu del forn i ho talleu en diagonal fent llesques d'un centímetre d'ample. Les distribuiu altre cop sobre la safata i ho torneu a enfornar durant uns deu minuts aproximadament amb el forn una mica més baix. Ho aneu vigilant i quan estiguin una mica daurades ja les podeu treure. Les col.loqueu sobre una reixa i deixeu que es refredin.


Aquesta recepta és del bloc All i julivert

6 comentaris:

  1. Anna, t'han quedat sensacionals i amb aquest color tan daurat!!! Ideals per acompanyar un cafetó a mig matí.
    Un petonàs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carme! La teva recepta va ser la que més em va agradar, i mira els resultats, a dinar se'ls van acabar tots!! Moltes gràcies :)
      Anna

      Elimina
  2. Un dolç que és molt nostre!!! Me'l reservo per després de Nadal!!!!
    Petonets!!!Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben fet Olga, aquests dies els nostres forns treuran fum! Que ho disfrutis guapa! :)
      Anna

      Elimina
  3. Anna, quins carquinyolis! Els acabo de veure al facebook i he hagut d'entrar al teu blog per mirar-los de més a prop! M'han vingut unes ganes de menjar-ne...!
    Una abraçada.
    Oriol

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Oriol. M'alegro que t'hagin agafat ganes de tastar-los. fFelicitats pel teu blog, he entrat a donar-li un cop d'ull ;)
      Anna

      Elimina