dijous, 11 de desembre del 2014

CROQUETES DE LLOM IBÈRIC.



INGREDIENTS:

150 grams de llom ibèric
150 grams de mantega
120 grams de farina
180 grams de porro
1 gotet de conyac
1 litre de llet
3 ous (núm 0)
pa ratllat
farina
pebre negre, nou moscada
sal oli

Les croquetes són un plat d'aprofitament, tot i que amb el pas del temps han anat evolucionant. Avui, aprofitant que s'acosten les festes de Nadal no les hem fet d'aprofitament, sinó d'un producte gurmet com és el llom ibèric.
El procediment és el mateix que en totes les croquetes. A casa sempre les he vist fer d'aquesta manera, i jo en segueixo la tradició. Les mides que us he posat són orientatives ja que per mi la cuina no és una ciència exacta, sinó intuïtiva.
Primer que tot talleu el llom en petites tires ben fines. Les passeu per una paella amb un bon raig d'oli i ho fregiu bé. Quan el tingueu mig fet, hi afegiu el porro que prèviament haureu picat ben fi amb un ganivet. Aneu remenant vigilant que el porro no es torri excessivament.Quan gairebé estigui, li poseu el gotet de conyac.
Per altra banda, en un cassó escalfeu la llet amb la sal, pebre i la nou moscada.
A la paella on teníeu el llom i el porro hi afegiu la mantega, i quan aquesta està desfeta, la farina, tota de cop. Aneu remenant per a que no se us agafi; ara mateix s'esta torrant per a que no tingui un gust tant farinós. Quan la barreja comenci a espessir, que no tardarà gaire, ja hi podeu començar a barrejar la llet, sense parar de remenar. Aquest pas és important ja que l'ús d'un estri poc adecuat o un foc massa fort podrien provocar la formació de grumolls.
Un cop hagiu afegit tota la llet, seguiu remenant fins que la mescla espessixi considerablement, per a que tingueu una guia, fins que es desenganxi de la paella.
Arribat aquest punt, l'aboqueu en una safata i ho deixeu reposar un parell de minuts. Llavors ho podeu tapar amb paper film, així no us quedarà cap crosta.
Jo ho acostumo a deixar a la nevera un dia per l'altre. 

L'endemà, prepareu una paella amb oli calent i abundant. Prepareu també tres plats: un amb farina, l'altre amb els ous batuts i un tercer amb el pa ratllat.
Amb les mans ben netes, fareu unes boletes de forma allargada, jo les faig força grans per que tinc poca paciencia! Primer les passeu per la farina, després per l'ou i finalment pel pa ratllat. Acabeu de perfeccionar la forma i cap a la paella. Quan estiguin torradetes les retireu i les deixeu escórrer sobre un paper de cuina, i abans que es refredin ja us les podeu menjar. Bon profit!
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada