dimarts, 9 de desembre del 2014

ARRÒS AMB LLET VEGETAL.


INGREDIENTS:

200 grams d'arròs integral
1 l de llet vegetal
180 grams de sucre
1 pell de llimona
1 canó de canyella
canyella en pols
polsim de sal

Abans que res, dir-vos que com diu la recepta tradicional, podeu utilitzar llet de vaca, però com jo no en sóc gaire partidària he utilitzat llet vegetal de civada i d'ametlles barrejada meitat i meitat, era un experiment però ha sortit ben bo! El procediment que seguirem és el mateix:
Al utilitzar arròs integral, per accelerar la cocció, és millor posar-lo en remull durant una hora com a mínim.
En un cassó, posarem a infusionar la llet amb el canó de canyella, la pell de llimona i el sucre. Anem remenant suaument fins que el sucre es dissolgui.
Quan comenci a arrencar el bull, serà el moment per a afegir-hi l'arròs escorregut i un polsim de sal. A partir d'ara ho deixarem que vagi fent xup xup durant uns 25 minuts. L'arròs integral sempre costa una mica més de coure. Si ho anem remenant de tant en tant, evitarem que s'agafi i farem que vagi deixant el midó, que donarà cremositat al plat.
El podeu tastar per comprovar que hagi quedat ben cuit, i un cop apagat el foc, retireu la pell de llimona i la canyella i ja el podeu posar en terrines. Sobretot us ha de quedar ben sucós, ja que l'arròs seguirà absorvint una mica de llet. Si veieu que n'hi falta en podeu afegir més.
L'arròs amb llet és un plat que tradicionalment es menja fred, així que haurà d'estar un parell d'hores a la nevera, i abans de servir l'empolsarem amb una mica de canyella en pols.



2 comentaris:

  1. M'has fet recordar l'arròs amb llet que feia la meva mare!!!! Mmmmmmm........ Jo no el puc fer a casa perquè no agrada a cap dels tres!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Doncs a mi em passa al revés Olga, a casa mai en feia la mare, i ara en faig perquè a la meva parella li encanta! bueno a mi també...però la dieta no m'ho permet ;)

    ResponElimina