dissabte, 29 de novembre del 2014

TRUITA DE TARDOR.





INGREDIENTS:
2 patates
1 moniato
1 ceba
llengües de bou
4 ous ecològics
sal, oli d'oliva

Amb aquestes mides us quedarà una truita per a 4 persones. Podeu variar-ne les proporcions dels ingredients, fins i tot el tipus de bolet o de moniato, com a vosaltres us agradi. Nosaltres vam anar al bosc i vam trobar moltes llengües de bou, però la podeu fer amb rovellons, camagrocs...i si no us voleu complicar, fins i tot amb uns xampinyons us quedarà ben bona!
Comencem preparant tots els ingredients, quan ho tinguem tot a punt comencem a cuinar.
Pelem i rentem les patates, i les fem a bocins petits, com més petits menys costarà de coure. Fem el mateix amb els moniatos (jo vaig utilitzar el blanc perquè crec que és més neutre de gust), les cebes, i finalment les llengües de bou. Aquestes últimes us recomano treure-hi una mena de pelets que tenen a sota que contenen  les espores del bolet i són els que els hi dónen l'amargor, després les podeu netejar amb un drap humit. Un cop netes, les trossegem ben petites també, al igual que hem fet amb la patata i el moniato.
Ara ja podem començar a cuinar.
En una paella antiadherent hi posem un bon raig d'oli d'oliva, i quan comenci a estar calent hi posem la ceba i la patata. Anem remenant, quan hagin passat uns cinc minuts hi afegim el moniato, ja que costa una mica menys de coure. Quan ho tinguem gairebé cuit hi posarem les llengües de bou, que ens deixaran anar una mica d'aigua. No us preocupeu, ja que amb la cocció s'anirà evaporant i la substància quedarà a la truita. Podeu afegir oli en qualsevol moment si veieu que ho necessita.
Quan vegeu que la barreja està cuita, en un bol gran batem els ous (millor si són ecològics) i hi fiquem la mescla de verdures. Barregem per a que s'impregni tot, salem, posem un rajolí d'oli a la paella i hi fiquem els ingredients de manera que quedi tot ben distribuït i rodonet. Abaixem el foc i quan vegem que comenci a quallar, la girem amb l'ajuda d'un plat.
Llavors li dóno un toc aromàtic i de bosc com és la farigola. Si teniu vitroceràmica ja podeu tancar el foc i amb l'escalfor residual s'acabarà de fer.

4 comentaris:

  1. Molt bona truita!!! De tardor al 100%!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si Olga, llàstima que aviat s'acabaran els bolets :(

      Elimina
  2. La truita de bolets es una de les meves preferides, però no he posat mai moniato, la propera tinc que provar-ho
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mmmm doncs a mi m'encanta, el blanc sobretot. Abans no l'utilitzava gaire però des de que en tenim a l'hort el poso a la verdura, a les cremes....li dóna un toc molt especial a tot.
      Gràcies Fem un mos ;)

      Elimina