dilluns, 1 de desembre del 2014

COCA DE VIDRE.




INGREDIENTS: (10-12 coques)
200 ml d'aigua
50 ml d'oli (més una mica més per untar les coques)
25 grams de llevat fresc
400 grams de farina
una culleradeta de sal
sucre i anís al gust
ametlles filetejades

Comencem desfent el llevat premsat en l'aigua tèbia. No ha d'estar calenta ja que l'escalfor n'elimina els efectes.
En un bol hi posem la farina, la sal, i hi afegim el llevat i l'aigua d'abans, i l'oli. Ho amassem a màquina, si no en teniu, a suar la cansalada durant un quart d'hora! Quan vegeu que la massa ja no se us enganxa, voldrà dir que ja la teniu a punt.
Deixeu-la fermentar fins que dobli el volum (una hora aproximadament), dintre el mateix bol i tapada amb un drap, millor en un lloc una mica càlid.
Passat el temps, dividir la massa en unes 10 porcions, els hi doneu una forma allargada i les aplaneu amb un corró fins que us quedi molt prima. No tingueu por que com més primes més bones queden! El pròxim cop els hi faré encara més.
Col.loqueu-les sobre paper de forn i a la safata per enfornar.
Pinteu-les amb oli d'oliva, després les empolsimeu amb sucre abundant.
Si hi poseu un rajolí d'anís per sobre, encara us quedaran més bones.
Enforneu-les durant uns vint minuts a uns 170 graus, quan vegeu que estiguin torradetes ja les podeu treure, i si sou capaços, deixeu-les refredar abans de tastar ;)

Hem tret la recepta del bloc ENSUCRAT

4 comentaris:

  1. T'han quedat genials!!! Són taaaaan bones! Mil gràcies per la menció que, com t'he dit, em fa moltíssima il·lusió! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per la recepta Mònica, fins la pròxima! ;)
      Anna

      Elimina
  2. Que bona aquesta coca, gracies per la recepta, me l’emporto
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boníssima Fem un mos! Ja ens explicaràs com t'han quedat!
      Anna

      Elimina