INGREDIENTS: (10-12 coques)
200 ml d'aigua
50 ml d'oli (més una mica més per untar les coques)
25 grams de llevat fresc
400 grams de farina
una culleradeta de sal
sucre i anís al gust
ametlles filetejades
Comencem desfent el llevat premsat en l'aigua tèbia. No ha d'estar calenta ja que l'escalfor n'elimina els efectes.
En un bol hi posem la farina, la sal, i hi afegim el llevat i l'aigua d'abans, i l'oli. Ho amassem a màquina, si no en teniu, a suar la cansalada durant un quart d'hora! Quan vegeu que la massa ja no se us enganxa, voldrà dir que ja la teniu a punt.
Deixeu-la fermentar fins que dobli el volum (una hora aproximadament), dintre el mateix bol i tapada amb un drap, millor en un lloc una mica càlid.
Passat el temps, dividir la massa en unes 10 porcions, els hi doneu una forma allargada i les aplaneu amb un corró fins que us quedi molt prima. No tingueu por que com més primes més bones queden! El pròxim cop els hi faré encara més.
Col.loqueu-les sobre paper de forn i a la safata per enfornar.
Pinteu-les amb oli d'oliva, després les empolsimeu amb sucre abundant.
Si hi poseu un rajolí d'anís per sobre, encara us quedaran més bones.
Enforneu-les durant uns vint minuts a uns 170 graus, quan vegeu que estiguin torradetes ja les podeu treure, i si sou capaços, deixeu-les refredar abans de tastar ;)
T'han quedat genials!!! Són taaaaan bones! Mil gràcies per la menció que, com t'he dit, em fa moltíssima il·lusió! Petonarros!
ResponEliminaGràcies a tu per la recepta Mònica, fins la pròxima! ;)
EliminaAnna
Que bona aquesta coca, gracies per la recepta, me l’emporto
ResponEliminaPetons
Boníssima Fem un mos! Ja ens explicaràs com t'han quedat!
EliminaAnna