diumenge, 2 de novembre del 2014

TARTA DE FIGUES I MASCARPONE.


INGREDIENTS:
1 base de pasta brisa
500 grs de figues
nabius
600 grs de formatge mascarpone
400 ml de nata per muntar
1 beina de vainilla
ratlladura d'una pell de llimona 
4 cullerades de sucre llustre
1 kg de cigrons crus

Començarem fent la crema de mascarpone que haurà de reposar una estoneta a la nevera. En un recipient fondo, hi posem el formatge mascarpone (a temperatura ambient millor), la carn de la baina de vainilla (que haurem extret amb molta cura amb l'ajuda d'un ganivet), la ratlladura de llimona i la meitat del sucre. Ho barregem tot amb una espàtula per a que el mascarpone agafi una textura més tova, així es barrejarà millor amb la nata muntada.
En un altre bol, muntem la nata junt amb la resta de sucre amb unes varilles, és millor que sigui freda. 
Un cop la tenim muntada, l'anem afegint poc a poc a la mescla del formatge i anem remenant amb una espàtula. Quan els ingredients estiguin unificats ja podrem reservar la mescla a la nevera durant una hora per a que agafi cos.
Ha arribat el moment de fer la base. Per això he agafat un motlle rodó de silicona i li he posat la massa quebrada o pasta brisa, com més us agradi, ajustant-la molt bé a les parets per a que agafi les formes ondulades. He retallat la base en paper de forn i l'hi he col.locat a sobre, i a dintre els cigrons. La seva funció és que amb el seu pes eviten que la massa encongeixi excessivament.
Ho enfornem durant uns 15 minuts a uns 180º, ens interessa que la base quedi ben cuita i al mateix temps una mica rosseta.
Quan ho treiem de forn deixem que perdi temperatura, retirem els cigrons i el paper i deixem refredar del tot.
Ara és el moment de muntar el pastís. Amb una espàtula escampem la crema de mascarpone per a que quedi ben repartida. Tallem les figues (prèviament netes i seques) en quatre porcions amb l'ajuda d'un bon ganivet. Col.loquem les porcions per sobre la coca i ho podem acompanyar amb nabius o gerds per donar-li una mica més de contrast si voleu.
Ho deixem reposar a la nevera unes hores i ja ho tenim a punt per a servir, després d'un àpat copiós m'agrada molt posar-hi unes postres amb fruita. 
Espero que us animeu a fer-lo ja que és força senzill i el resultat és molt bo!

4 comentaris:

  1. Quina preciositat de pastís!!! Deu saber greu desmuntar-lo per menjar-se'l.......
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Si que sap greu si...però val la pena desmuntar-lo Olga! ;)

    ResponElimina
  3. Si és la meitat de bona que de bonica i elegant...ha de ser una delícia!!! Petons!

    ResponElimina
  4. Ohhh moltes gràcies Mònica!! si que ho era si....i el toc del formatge no la feia tant dolça com la crema que sempre havia fet, passava molt millor..

    ResponElimina